L’OnCodines Trail se celebarà el 21 de novembre

El repte esportiu solidari contra el càncer s'ha reprogramat després de la suspensió per la Covid-19, ja que estava previst pel 21 de març

Societat, Esports

OnCodines Trail
OnCodines Trail | OnCodines Trail

L’equip organitzador, després de setmanes complicades de confinament i de parlar amb alcaldes, regidors i tècnics dels 11 municipis implicats en l'organització del repte –entre els quals Granollers i les Franqueses– ha decidit reprogramar la primera edició de l’OnCodines Trail per a la tardor.

El repte esportiu solidari contra el càncer OnCodines Trail ha estat reprogramat pel 21 de novembre d'aquest any després de la suspensió per la Covid-19, ja que l'estrena d'aquest nou repte estava prevista pel 21 de març. Igualment, quan les directrius sanitàries ho permetin, és voluntat de l'equip organitzador tornar a repetir els entrenaments conjunts amb les mesures de seguretat oportunes.

Després de reprogramar la primera edició de l’OnCodines Trail per a la tardor,tant l’organització com els 11 ajuntaments implicats han reservat també la data del 20 de març de 2021 per si les condicions sanitàries impedissin la celebració del repte el proper novembre.

Per escollir la nova data, s’han valorat diversos factors. D’una banda, es considera que és una data prudent pel que fa a les fases de desconfinament, ja que permet poder adaptar amb temps tots els aspectes organitzatius per implementar els canvis, protocols i mesures sanitàries que requereixi el moment i que les autoritats exigeixen en una prova d’aquest tipus. A més, reprogramar la prova a sis mesos vista, permet als equips tenir marge per tornar a entrenar uns mesos i agafar el to i el nivell per completar els 70 quilòmetres corrent o els 55 caminant.

La decisió de mantenir aquest repte per l'any 2020 es deu a la importància que l’organització considera que té el fet de poder completar el repte durant el 2020, i permetre així que Oncovallès pugui disposar dels diners del donatiu, precisament en aquest moment complicat per tots i, en concret, per aquesta Fundació, que ha vist molt minvada la seva activitat tradicional de carrer i les seves fonts d'ingressos.

Un repte amb 112 equips i 655 inscrits

El repte compta amb 112 equips inscrits, fet que suposa 655 participants. Si la nova data genera problemes d’incompatibilitat a alguns membres de l’equip, es poden fer canvis sense problemes, comptant amb l’organització.

Fins al moment del seu ajornament, l’OnCodines havia registrat gairebé 80.000 euros en donatius i comptava amb 350 voluntaris.

Les inscripcions a la prova es van ampliar fins a un sostre de 120 equips, per tant, fins al novembre es poden inscriure els 8 equips que falten per arribar a aquesta xifra.

Edicions locals