Arrenquen les preinscripcions per als casals d'estiu, esportius i de lleure

Segons el nombre d'inscripcions es podran ampliar calendaris i fer casals més setmanes, també a l'agost

Societat

Arrenquen les preinscripcions per als casals d'estiu, esportius i de lleure
Arrenquen les preinscripcions per als casals d'estiu, esportius i de lleure

Aquest dilluns arrenca el període de preinscripció per a les activitats d’estiu dels infants i joves de les Franqueses. Les famílies tenen fins al 8 de juny per fer les preinscripcions a través d’aquest apartat del web municipal, i els dies 4, 5 i 8 de juny de manera presencial a les oficines del Servei d’Atenció a la Ciutadania (SAC) de l’Ajuntament, amb cita prèvia.

Els casals d’estiu per a infants nascuts entre el 2008 i el 2016 tindran lloc del 6 al 24 de juliol. Seran de dilluns a divendres de 9 a 13 h i es faran en diferents espais: Escola Colors i Escola Bellavista-Joan Camps a Bellavista; Escola Camins i Escola Joan Sanpera a Corró d’Avall; Antigues Escoles de Corró d’Amunt i Antigues Escoles de Llerona.

Es treballaran el pluralisme cultural, convidant als infants a fer un viatge pels cinc continents, i els nous hàbits respecte la Covid-19.

També es podrà fer un casal amb colònies del 6 al 24 de juliol per a nois i noies nascuts entre 2008 i 2013. El casal serà de dilluns a divendres de 9 a 13 h al Centre Cultural Can Ganduxer de Corró d’Avall, i les colònies estan previstes al Mas Can Pic de Taradell del 13 al 17 de juliol. També hi haurà serveis opcionals dels casals d’estiu i del casal amb colònies del 29 de juny al 3 de juliol i del 27 al 31 de juliol, així com servei de menjador, casal de tarda, o espai d’acollida al matí, subjecte en aquests casos a un mínim d’inscripcions.

Pel que fa als casals esportius i recreatius per a nois i noies nascuts entre 2004 i 2015, del 6 al 31 de juliol tindrà lloc de dilluns a divendres, de 9 a 13 h, el Juliol Esportiu. En aquesta ocasió es farà en diferents espais per esponjar els grups: pavelló poliesportiu Espai Can Prat, Zona Esportiva Municipal, Institut El Til·ler i Institut Lauro. A més, subjecte a un mínim d’inscripcions, també hi ha la possibilitat de fer un Agost Esportiu del 3 al 7 d’agost i del 10 al 14 d’agost a la Zona Esportiva Municipal de Corró d'Avall.

A més d’aquesta oferta, l’Ajuntament està treballant en el disseny de campaments i Activa l’Estiu de l’Espai Zero adreçat a joves, així com, en altres ofertes de lleure cultural i juvenil.

Mesures de seguretat

Les activitats de lleure educatives, culturals i esportives d’estiu de les Franqueses estan condicionades al fet que el municipi passi a la fase 3 del desconfinament, i les mesures sanitàries de seguretat podran modificar-se en funció de les directrius i els protocols establerts per les autoritats sanitàries. Seguint les mesures establertes actualment, els casals faran excursions a peu per les Franqueses i els seus voltants, i el dia de piscina es transformarà en el dia de l’aigua a les mateixes instal·lacions.

A més, tant els casals com el Juliol Esportiu tindran grups de 10 nens i nenes com a màxim amb una persona responsable i les entrades i sortides es faran de manera esglaonada per grups o famílies. El material serà d’ús individual i, en cas que sigui compartit, es desinfectarà després d’utilitzar-lo.

Edicions locals