L'Ajuntament incrementa la freqüència de recollida d'envasos i paper i cartró

El servei de recollida de mobles i trastos vells també augmentarà la freqüència

Societat

L'Ajuntament incrementa la freqüència de recollida d'envasos i paper i cartró
L'Ajuntament incrementa la freqüència de recollida d'envasos i paper i cartró

L'Ajuntament de les Franqueses iniciarà al juny una prova pilot d'un mes per incrementar la freqüència de recollida dels contenidors de paper i cartró i d'envasos, les dues fraccions que més han augmentat els darrers mesos. La recollida extra d'aquest tipus de brossa es farà els dissabtes, sobretot en diversos emplaçaments de contenidors que habitualment s'omplen més ràpid que la resta.

La prova pilot servirà per conèixer les necessitats reals pel que fa a la recollida selectiva i, en analitzar el resultats, ajustar les freqüències de pas dels camions de les escombraries al seu volum. Paral·lelament, l'Ajuntament també ha acordat amb l'empresa concessionària de la recollida de residus augmentar un dia més la recollida de mobles i trastos vells, un tipus de residus que també ha augmentat exponencialment.

Finalment, segons explicava el govern en el ple de dijous, l'Ajuntament estudia l'ampliació de contenidors o d'àrees de recollida en mitja dotzena d'espais del municipi, especialment als punts amb més càrrega de residus. Són punts localitzats com la plaça de l'Escorxador, el carrer Aragó o el passeig dels Til·lers.

Increment de la recollida selectiva

L'aportació a les àrees de recollida selectiva ha augmentat d'una manera important els darrers mesos, sobretot les fraccions de paper i cartró i d'envasos, amb un augment del 43% i del 35% respectivament. En general, durant els primers quatre mesos de l'any s'han generat un 6% més residus que el mateix període de l'any passat. Tenint en compte només els residus que es recullen mitjançant els contenidors del carrer, la recollida selectiva –matèria orgànica, paper, envasos i vidre– ja suposa un 28,4% de la brossa.

Així, de l'1 de gener al 30 d'abril s'havien recollit a les Franqueses 303,16 tones de matèria orgànica (22,04 més que en el mateix període de l'any passat); 133,76 tones de paper i cartró (44,44 més que l'any passat); 125,72 tones de vidre (32,82 més que l'any passat); i 110,12 tones d'envasos (28,18 més que l'any passat). Pel que fa a la fracció de resta, fins al 30 d'abril s'havien recollit unes 1.700 tones de residus, pràcticament la mateixa quantitat que en el mateix període de l'any passat.

Edicions locals