Augmenta l'interès per comprar loteria

Les administracions detecten clients nous i més il·lusió per obtenir premis

Economia

Augmenta l'interès per comprar loteria
Augmenta l'interès per comprar loteria

La Sociedad Estatal Loterías y Apuestas del Estado (Selae) ha anat posant en marxa els sortejos de manera gradual en funció del nombre d’administracions operatives arreu de l’Estat, que han anat obrint a mesura que avançaven les fases de desescalada. Si la setmana del 18 al 22 de maig es van reprendre els sortejos de la Primitiva i l’Euromillones, aquesta setmana ha estat el torn de la Bonoloto i el Gordo de la Primitiva.

Amb tot, el principal sorteig estatal, el de la Lotería Nacional, no es reprendrà fins l’11 de juny, ja que per les especials característiques del producte (devolucions, abonats), s'ha de fer amb el màxim de punts de venda oberts. "No tothom entén que hi hagi uns sortejos actius i els altres no", explica Miquel Barrull, responsable de l’administració número 1 de Granollers, al carrer Sant Roc.

L’administració ha estat tancada durant dos mesos, temps durant el qual ha estat necessari un ERTO als treballadors. "Ha estat dur a nivell d’autònoms", diu Barrull, qui confia que a poc a poc es vagi reprenent el ritme de vendes de fa unes setmanes.

El que sí que s’ha notat és un increment de compradors que potser abans no eren clients habituals. "Es nota que hi ha més l·lusió, més ganes de sortir de casa i de fer més coses", diu Barrull, qui malgrat detectar clients nous xifra en un 40% el nivell de vendes actual en comparació amb els mesos anteriors a la pandèmia. "Molta gent encara no surt, i molts clients que venien de fora de Granollers encara no han pogut venir", diu.

L’administrador de loteria recorda que els terminis per cobrar els premis s’han ampliat més enllà dels tres mesos habituals, de manera que fins al 2 de juny es podran cobrar els premis de la loteria de Nadal. A més, els sortejos previstos per a finals de març són els que es faran a començaments de juny. "Els bitllets de loteria previstos per al 21 i 28 de març seran vàlids per als sortejos del 13 i el 20 de juny".

Beneficis solidaris

Loteries de Catalunya també va reprendre la comercialització dels seus jocs la setmana passada, com la 6/49 i el Trio, i destinarà els beneficis de l’any a les persones afectades per la Covid-19. A més, el sorteig extraordinari de la Grossa de Sant Jordi, que es va haver de suspendre, es farà finalment el 26 de juliol, i els bitllets ja comprats mantindran la seva validesa. En canvi, aquest any no hi haurà sorteig de la Grossa de Sant Joan.

Finalment, altres sortejos com l'ONCE també es reprendran els pròxims dies. La impremta dels cupons de l'entitat va arrencar dijous la impressió dels primers cupons que se sortejaran amb la tornada dels 2.500 venedors de l'ONCE a Catalunya el dilluns 15 de juny. Es tracta de la impressió de 5,5 milions de cupons que constitueixen la primera imatge del cupó després del confinament i que porten com a missatge Tornem els iguals.

Edicions locals