L'Escola Camins decideix no obrir al juny perquè 'no hi ha prou garanties de seguretat'

La comunitat educativa considera que el centre ha d'obrir quan es pugui garantir la seguretat de tothom

Societat

Escola Camins, a Corró d'Avall
Escola Camins, a Corró d'Avall

El claustre de de l’Escola Camins, amb el suport de tots els representants de la comunitat educativa (pares i mares, mestres, AMPA, personal no docent i Ajuntament), ha acordat ​no obrir l’Escola Camins aquest mes de juny perquè, segons asseguren, "no estem en una fase de desescalada que garanteixi plenament la seguretat de la comunitat educativa que assisteix al centre". 

Dijous passat el Departament d’Educació va publicar el ​pla d'obertura de centres educatius en fase 2 i les ​instruccions per a l'organització de l'obertura dels centres educatius​​, que exposen les mesures que els centres educatius hem de complir per obrir en la fase 2 de desescalada. 

El claustre de l'Escola Camins no comparteix aquestes instruccions, ja que, segons diuen, el pla proposat pel Govern no garanteix el compliment estricte de les mesures de seguretat, prevenció i higiene pel que fa als espais, els materials i el distanciament físic.

"Volem obrir l’escola per omplir-la de jocs, riures, abraçades, corredisses i aprenentatges, però amb les instruccions donades pel Departament d’Educació el que faríem seria tot el contrari: fomentar la por del contagi i la frustració", diu el claustre en una carta adreçada a les famílies.

"El que faríem ara seria obrir un edifici perquè uns adults guardin i custodïn uns infants", cosa que "està molt lluny de ser una escola", apunten. Per això indiquen que "cal repensar l’escola, aplicar mesures coherents, proporcionar els mitjans necessaris per garantir la seguretat dels infants, les famílies i els treballadors i treballadores", conscients que quan l'escola reobri caldrà fer canvis i ajustar-se a la situació.

"Quan obrim l'escola hem d'estar en una fase que garanteixi la seguretat (que esperem que sigui al setembre), però ara creiem que la millor manera d’acompanyar als infants és continuar amb la nostra tasca educativa a distància, protegint-los de les decisions que creiem que no responen a finalitats educatives i que no garanteixen la seguretat de ningú", diu la carta. 

Educació respon

El Departament d'Educació, per la seva banda, ha assegurat que la inspecció educativa garantirà que totes les famílies que vulguin portar els seus fills a qualsevol escola en els supòsits previstos en el pla de reobertura de centres "ho puguin fer".

Edicions locals