L'Hospital ja té tots els quiròfans operatius i augmenta a un 50% l'activitat ambulatòria

El cribatge, fins ara telefònic, per evitar rebre pacients amb simptomes de la Covid-19 es farà per mitjà d'un missatge sms

Societat

La constant disminució del nombre de casos positius de coronavirus en les darreres setmanes ha propiciat que l'Hospital General de Granollers hagi recuperat la pràctica totalitat de la seva activitat assistencial i quirúrgica prèvia a la pandèmia. Ara ja estan tots els quiròfans operatius per anar reprenent les operacions. Pel que fa a l'activitat ambulatòria presencial, ha augmentat en la darrera setmana a un 50%, i les proves diagnòstiques i els gabinets d'exploració estan en plena disponibilitat i es va reprenent l'activitat sempre que es permeti mantenir les mesures de seguretat i preventives.

En aquest sentit, el cribratge telefònic que s'està realitzant a tots els pacients que són citats a l'hospital, per conèixer el seu estat de salut i si en els darrers 15 dies han presentat simptomatologia compatible amb la Covid-19 o bé han estat en contacte amb alguna persona que hagi patit la malaltia, en els propers dies es farà de manera telemàtica a través d'un sms.

El missatge incorpora un qüestionari en què el pacient ha de confirmar l'assistència de la seva visita i donar a conèixer el seu estat de salut, d'aquesta manera es millorarà la gestió de la citació dels pacients, "s'optimitzarà l'activitat ambulatòria i també es podran recordar les recomanacions de prevenció a l'hora d'assistir al centre sanitari", apunten fonts hospitalàries.

En relació amb l'activitat d'hospitalització, se segueix mantenint dues unitats d'atenció al pacient Covid i l'UCI també es manté doblada a 20 llits per donar resposta tant als pacients de la Covid-19 com els d'altres patologies greus.

Edicions locals