Setze ajuntaments ajusten la potència contractada als equipaments que tenen tancats

L'ajustament, gestionat pel Servei Comarcal de Gestió Energètica i Aigua del Consell Comarcal, permet estalviar 17.000 euros al mes

Societat

Setze ajuntaments ajusten la potència contractada als equipaments que tenen tancats
Setze ajuntaments ajusten la potència contractada als equipaments que tenen tancats

Setze ajuntaments de la comarca s’han interessat per la proposta del Servei Comarcal de Gestió Energètica i Aigua (SCGEA) d’ajustar la potència contractada en aquells equipaments que estiguin tancats per la Covid-19. En total s’han reduït 4.528 kW de potència contractada, la qual cosa representarà un estalvi de 16.794 euros mensuals entre tots els municipis mentre els equipaments estiguin tancats.

Des del servei ja s’han tramitat les reduccions de la potència contractada a 24 edificis culturals, 36 escoles, 24 edificis esportius i 10 edificis administratius.

Els municipis on s’han tramitat els canvis són Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, la Llagosta, les Franqueses del Vallès, Gualba, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Montornès del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vallromanes.

Des del Consell Comarcal s’han fet tots els tràmits necessaris per als ajuntaments que ho han confirmat, tant per reduir potències com després per recuperar-les.

Es dóna la circumstància que en 28 subministraments no s’ha pogut tramitar les reduccions de potència per una incidència en els sistemes interns de l’empresa comercialitzadora d’electricitat, i això ha comportat deixar d’estalviar 6.518 €. La proposta s’havia fet a 18 ajuntaments amb un estalvi calculat de 25.000 € en conjunt, però finalment han estat 16 els interessats.

Edicions locals