Obren unes 40 terrasses de les Franqueses amb els espais ampliats

També es modifica l'horari dels establiments amb aquest servei, que podran obrir fins les 23 h

Societat, Economia

Terrasses obertes a la plaça de l'Espolsada I Foto: Xavier Solanas
Terrasses obertes a la plaça de l'Espolsada I Foto: Xavier Solanas

Amb l'entrada a la fase 1 del desconfinament, les terrasses dels bars i establiments de restauració poden obrir i oferir servei als clients. A les Franqueses, l'Ajuntament ha permès doblar la superfície de les terrasses allà on ha estat possible per tal que puguin mantenir el mateix nombre de taules que tenien fa uns mesos.

Tècnics municipals han visitat els últims dies els establiments que disposen de terrassa amb la proposta de permetre ampliar el doble de la superfície de la part exterior respecte a l'any passat, sempre que sigui possible i els tècnics ho validin.

Segons ha comptabilitzat l'àrea d'Urbanisme, que ha de validar els espais i l'ampliació de terrasses, prop de 40 establiments del municipi han optat per oferir el servei de terrassa amb l'entrada a la fase 1.

Per facilitar la recuperació econòmica, l'Ajuntament també ha modificat les ordenances fiscals per bonificar als establiments el 75% del cost de la superfície de la terrassa, de manera que només n'hagin de pagar el 25%. La mesura s'aplicarà fins al 31 de desembre de 2020. 

A més, l'Ajuntament també ha regulat l'horari dels establiments que disposin de terrassa. Fins ara, aquest tipus de servei podia obrir fins a les 00 h, però mentre duri la fase l'obertura es permetrà fins a les 23 h.

Aquestes són mesures que s'inclouran en el pla de xoc que treballa l'Ajuntament de les Franqueses per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia i que es presentarà properament. 

Edicions locals