Entra en servei el nou CAP de Corró d'Avall

Arrenca amb l'atenció als adults i a poc a poc s'aniran ampliant serveis d'acord amb la reorganització dels ambulatoris

Societat

L'equipament disposa ara de més espais i 10 consultes I Foto: Xavier Solanas
L'equipament disposa ara de més espais i 10 consultes I Foto: Xavier Solanas

Després d’anys d’espera, dilluns va entrar finalment en funcionament el nou CAP de Corró d'Avall, a l'Espai Can Prat. El nou CAP, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), substitueix el consultori local que fins ara hi havia a l’edifici de l’Ajuntament i que durant anys ha donat servei als veïns de Corró d’Avall, Corró d’Amunt, Marata i Llerona.

Les noves instal·lacions, de 876 metres quadrats –el doble que fins ara–, inclouen 10 consultes, una àrea polivalent i d'extraccions i un espai de treball per als professionals. A més, el centre disposa d'amplis espais d'educació sanitària, que es podran començar a utilitzar quan la situació derivada del coronavirus ho permeti. De fet, a causa de la pandèmia, l’activitat s'ha iniciat a mig gas, amb l'atenció als adults, tot i que la previsió és anar ampliant els serveis a mesura que els efectes de la Covid-19 ho permetin.

Marina Ginestí, regidora de Sanitat i Salut Pública, assegura que el nou CAP facilita la relació entre el personal sanitari i els usuaris. “A Bellavista començaven a estar saturats i les dependències de Corró d'Avall eren petites", indica. "Aquí hi ha una millora per les dimensions i les instal·lacions... Ara cal treballar perquè es vagin ampliant els serveis”, afegeix.

Núria Balcells, directora del nou equipament, també coincideix que "eren molt necessaris espais més amplis, sobretot ara, que ens trobem en plena pandèmia global i que cal mantenir distàncies de seguretat". Balcells recorda que alguns serveis, com el d'odontologia, continuen centralitzats a Bellavista, tot i que la intenció de l'ICS, a mitjà termini, és anar ampliant serveis i plantilla.

L’alcalde, Francesc Colomé, expressava dilluns durant la seva visita a les noves instal·lacions que “per fi les Franqueses tindrà dos centres d'atenció primària amb tots els serveis”. En el moment en què el nou CAP estigui a ple rendiment donarà servei a uns 11.000 veïns del municipi.

Edicions locals