Aquest dimecres obre la biblioteca de l'Espai Can Prat

Durant un temps només estarà operatiu el servei de retorn i préstec de llibres amb cita prèvia

Cultura, Societat

Aquest dimecres obre la biblioteca de l'Espai Can Prat
Aquest dimecres obre la biblioteca de l'Espai Can Prat

Aquest dimecres entra en servei la nova biblioteca de l’Espai Can Prat, a Corró d’Avall, la segona del municipi després de la del Centre Cultural de Bellavista. La seva obertura estava prevista per al 28 de març amb una setmana farcida d’activitats, però l’estat d’alarma ha obligat a posposar-ne l’obertura fins ara. Ho fa, però, com la biblioteca de Bellavista, amb els accessos restringits i els horaris i els serveis limitats a causa de l’estat d’alarma.

De moment, i des d’aquest dimecres, funciona el servei de préstec de llibres, revistes i audiovisuals. Per minimitzar els riscos sanitaris el retorn de llibres només es pot fer a través de les bústies situades a l'exterior de les biblioteques, mentre que el préstec es fa amb cita prèvia i després d’indicar el llibre que es desitja a través del catàleg virtual de les biblioteques.

Inicialment, la biblioteca de Bellavista obrirà dimarts de 16 a 19.30 h i dijous de 10 a 13.30 h, mentre que la de Corró d’Avall ho fa dilluns de 10 a 13.30 h i dimecres de 16 a 19.30 h.

Un espai amb molta llum natural

Pel que fa a Can Prat, l’equipament fa 1.267 metres quadrats i se situa al primer pis de l’Espai Can Prat. “És un espai molt còmode, sense escales i amb molta llum natural”, destaca Cristina Sánchez, coordinadora del servei de biblioteques del municipi. S’hi accedeix pel carrer Verge de Montserrat i consta d’una zona d’acollida i d’un espai polivalent de 120 metres quadrats.

També inclou dues sales de lectura diferenciades, infantil i general, un espai de treball intern i zones logístiques. A més, també té sales d’estudi i una terrassa per poder fer tallers a l’aire lliure. “Malauradament no obrim com ens hauria agradat; els primers dies ningú no podrà gaudir de les instal·lacions per dins”, lamenta Sánchez, qui recorda que durant un temps només estarà operatiu el retorn i el préstec de llibres amb cita prèvia.

Malgrat això, l'equipament obre amb 13.000 volums a les prestatgeries, tot i que té una capacitat per a 23.000 llibres. Periòdicament s'ampliaran els títols amb el fons de la Diputació de Barcelona i de l'Ajuntament de les Franqueses. També compta amb 38 capçaleres de revistes i 5 de periòdics o diaris.

Un referent en infància i educació

La biblioteca s'especialitza en infància i família des de la perspectiva de la criança i l'educació, de la mateixa manera que la biblioteca de Bellavista s'especialitza, cada cop més, en temàtica esportiva.

Tant els horaris com la programació s'han creat i planificat per a què les dues biblioteques del municipi es complementin i donin el servei més ampli possible als usuaris. Paral·lelament a l'inici de l'activitat de la Biblioteca de Can Prat es tancarà el servei de la sala de lectura de Can Ganduxer que fins ara cobria Corró d'Avall.

Edicions locals