Les Franqueses commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

El consistori penja la bandera irisada al balcó de l'edifici de l'Ajuntament

Societat

Les Franqueses commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia
Les Franqueses commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, que es commemora el 17 de maig, l'Ajuntament de les Franqueses ha penjat la bandera LGTBI al balcó de l'edifici de l'Ajuntament. Amb el lema L’amor ens fa lliures. Tanquem els prejudicis a l’armari, el consistori ha commemorat aquesta data, reconeguda per l’Organització Mundial de la Salut el 17 de maig de 1990, quan va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties.

La LGTBIfòbia és present en la societat en l’àmbit laboral, educatiu i de lleure, i això provoca que moltes i molts adolescents no puguin construir la seva identitat o viure de manera positiva la seva orientació afectiva i sexual. Per aquest motiu, el consistori ha vehiculat per primera vegada la commemoració, denúncia i reivindicació dels drets d’aquest col·lectiu, apostant per l’educació i la informació.

Coincidint amb aquesta data, l’àrea de Feminisme i Igualtat ha recordat a la ciutadania un recull de recursos amb indicacions pel canvi de nom d’adults i menors emancipats que la seva identitat de gènere no coincideix amb el seu sexe biològic. A més, fa pocs dies, la Biblioteca Municipal va compartir els tastets de Cultura Activa amb les recomanacions de lectures LGTBI.

 

 

Edicions locals