L'Hospital obre l'aparcament de darrere el geriàtric per a tots els treballadors

El comitè d'empresa va demanar que es facilités l'accés gratuït al pàrquing de pagament durant la pandèmia

Societat

L'aparcament públic de pagament manté la barrera abaixada, malgrat les peticions d'obertura
L'aparcament públic de pagament manté la barrera abaixada, malgrat les peticions d'obertura | Marta Sibina

Des de dissabte, l'aparcament de darrere el geriàtric s'ha obert per a l'ús de tot el personal sanitari de l'Hospital General de Granollers, en resposta a una petició del comitè d'empresa que reclamava facilitar la mobilitat als treballadors de l'equipament.

La direcció del centre hospitalari va prendre la decisió divendres i ha habilitat una porta pels treballadors darrere de l'edifici de consulta externa, de manera que des de l'aparcament "s'accedeix amb rapidesa a l'Hospital i es dóna resposta a la demanda dels treballadors", explica Carles Pla Poveda, director de Persones de l'Hospital.

L'aparcament obert ara a tot el personal el fa servir habitualment "la gent més antiga" de l'Hospital, explica Pla, qui assegura que, tot i que als matins "està bastant ple, hi ha places lliures". De tota manera, la mesura es mantindrà vigent fins dilluns vinent, quan s'ha de revalorar si es manté i si aquest aparcament és suficient.

De fet, el mateix divendres, les dificultats dels treballadors per aparcar a l'entorn de l'Hospital de Granollers es van fer virals arran d'una piulada de la infermera del centre i exdiputada al Congrés, Marta Sibina, en què lamentava el temps que el personal del centre perd buscant aparcament mentre el pàrquing de pagament de l'Hospital té places buides.

El directiu Carles Pla assegura que la situació s'ha solucionat amb l'aixecament de barreres de l'aparcament de darrere i explica que la gratuïtat del "pàrquing públic era més difícil de gestionar, perquè hi ha professionals que tenen abonaments, per exemple".

La mateixa infermera considera que l'aparcament obert no és suficient, però "millor això que res", diu, en resposta al Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), que es va interessar per la demanda i que celebra que la direcció de l'Hospital hagi pres mesures al respecte.

Edicions locals