Més de 400 obres presentades al concurs escolar de Sant Jordi

La biblioteca treball per reorganitzar el certamen literari i lliurar els premis passat el confinament

Cultura

Els premiats de l'edició passada
Els premiats de l'edició passada

El concurs literari de Sant Jordi de les Franqueses ha rebut enguany més de 400 obres originals, que ja han estat distribuïdes al jurat per tal que pugui decidir el veredicte. La crisi de la Covid-19, però, farà que enguany no es pugui fer el lliurament de premis durant la mateixa diada de Sant Jordi, però la Biblioteca Municipal ja treballa per reorganitzar l'acte, que es podrà reprogramar un cop acabi el confinament.

Precisament enguany el concurs arriba a la seva 30a edició, una xifra rodona que no quedarà sense guardonats.

Les modalitats i categories establertes són rodolins i cal·ligrames per a infants de cicle inicial, poesia amb cinc categories –cicle mitjà, cicle superior, primer i segon d'ESO, tercer i quart d'ESO i adults, a partir de 16 anys– i prosa amb cinc categories, també –cicle mitjà, cicle superior, primer i segon d'ESO, tercer i quart d'ESO i adults, a partir de 16 anys–.

El Concurs Literari oferirà tres premis per modalitat i categoria, i consistiran en vals –de 70 euros per als primers premis i 40 per als segons, tercers i mencions especials– a bescanviar per llibres. A més, tots els guanyadors rebran dues entrades per assistir a un dels espectacles organitzats pel Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut durant la temporada de la tardor d'enguany.

Edicions locals