VerdMon, de Granollers, especialista en la desinfecció d'espais

L'empresa, dedicada a a retirada de residus perillosos, se centra aquests dies en la descontaminació d'empreses

Societat, Economia

Un operari de VerdMon Gestió Ambiental ruixant una façana
Un operari de VerdMon Gestió Ambiental ruixant una façana

Una de les tasques que duen a terme moltes empreses i ajuntaments aquests dies és la neteja preventiva i la descontaminació d’espais públics per minimitzar la transferència del virus d’unes persones a altres i evitar la propagació del Covid-19.

Justament, una de les empreses especialitzades que du a terme aquesta tasca és la granollerina VerdMon Gestió Ambiental, dedicada habitualment a la retirada de residus especials i perillosos. L’empresa coneix els protocols per a la protecció dels treballadors enfront els riscos biològics i disposa dels materials necessaris per dur-ho a terme, ja que són pràcticament els mateixos que fan servir per a la retirada de restes d’amiant: màscares per a la cara sencera amb un sistema de renovació de l’aire, vestits aïllants i unitats de descontaminació.

Per fer la neteja de les superfícies que puguin haver estat en contacte amb una persona infectada o les seves secrecions, VerdMon utilitza una polvorització amb una dilució de 49 litres d’aigua per un d’hipoclorit sòdic (lleixiu) amb una concentració de 40-50 grams per litre, o bé amb una dilució de lleixiu que tingui almenys 1.000 ppm de clor actiu.

“Perquè sigui efectiu és important ruixar les superfícies just després d’haver preparat la barreja, ja que el clor s’evapora en poques hores”, explica Adrià Edo, tècnic de prevenció de VerdMon. Un cop ruixada una superfície, els possibles virus, fongs i bacteris s’inactiven després d’haver estat 5 minuts en contacte amb el desinfectant.

Per a Edo, el més important a l’hora de desinfectar un espai és fer-ho amb els materials necessaris i seguint els protocols marcats pel Ministeri de Sanitat per preservar la seguretat tant de la persona que porta a terme la descontaminació com de tots els ciutadans. A més, per ser encara més rigorosos, l’equip es basa en l’experiència adquirida en altres països que han patit la pandèmia amb anterioritat, com Corea del Sud.

Els últims dies VerdMon ha actuat en espais públics a petició d’alguns ajuntaments, com el de Cànoves i Samalús, però sobretot per a empreses de sectors estratègics. En aquests casos, les feines de desinfecció estan pensades per minimitzar el risc de contagis en espais comunitaris i amb afluència de persones: menjadors, vestidors, vehicles, dutxes, etc. “També hem actuat en algun canvi de torn perquè les persones que entren trobin desinfectats els espais utilitzats pel torn anterior”, diu Edo.

Edicions locals