La PAH reclama congelar el pagament dels lloguers

La campanya es pot seguir a les xarxes socials ambl'etiqueta #SuspensióLlogersJa

Societat

La PAH reclama congelar el pagament dels lloguers
La PAH reclama congelar el pagament dels lloguers

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha iniciat una campanya per exigir al Govern de l'Estat que suspengui el pagament de lloguer d'habitatges, locals i oficines mentre duri aquesta crisi sanitària, així com dels subministraments bàsics de la llar (llum, aigua i gas) per a les persones que perdin els ingressos durant la crisi.

La plataforma recorda que Espanya és un dels estats d'Europa on més percentatge d'ingressos es dedica al pagament de l'habitatge, fet que ja ofega econòmicament moltes famílies. "Si no se suspèn el pagament de lloguers mentre duri l'epidèmia, moltes economies domèstiques i petites empreses quedaran a prop del col·lapse i es veuran forçades a l'impagament de lloguer", asseguren.

La campanya es pot seguir a les xarxes socials ambl'etiqueta #SuspensióLlogersJa i s'hi pot dunar suport a SuspensionAlquileres.org i a Change.org/NoPuedoPagarElAlquiler.

Per la seva banda, Caixabank condonarà les rendes als llogaters d'habitatges de la seva filial immobiliària a partir de l'abril afectats per les conseqüències derivades de la crisi del coronavirus.

La mesura s'adreça a persones que hagin quedat a l'atur o pateixin un ERTO, així com als autònoms que s'hagin vist obligats a cessar la seva activitat o que l'hagin vist reduïda en més d'un 40% com a conseqüència de l'estat d'alarma.

Edicions locals