L'Ajuntament suspèn el ple telemàtic convocat per aquest dijous

La junta de govern local vol donar més seguretat jurídica als acords adoptats

Política

L'Ajuntament suspèn el ple telemàtic convocat per aquest dijous
L'Ajuntament suspèn el ple telemàtic convocat per aquest dijous

La sessió plenària telemàtica prevista per aquest dijous, 26 de març, ha quedat suspesa per donar més seguretat jurídica als acords adoptats. Així ho ha acordat l'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, amb la resta de l'equip de govern aquest dijous, durant la celebració de la junta de govern local.

En aquest ple hi havia prevista la proposta d'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General d'Ordenció Urbana en l'àmbit del Sector N (carretera de Cardedeu). Un punt que ara queda ajornat per a la propera convocatòria de ple, que se celebrarà quan s'aixequi el confinament i es pugui celebrar presencialment a la sala de plens.

Recurs d'IEC

Imagina Esquerra en Comú (IEC) va presentar un recurs de reposició contra la celebració d'aquest ple, centrat en el projecte urbanístic del Sector N, perquè, segons assegura el grup, el govern ja havia anunciat anteriorment l'ajornament del ple. També perquè la urgència dels tràmits del sector urbanístic N "no està justificada per l'aturada dels terminis administratius i judicials" i "per la poca informació que ha rebut l'oposició".

Des de Sal-CUP ceebren el recurs d'IEC i asseguren que "urbanisme no és una mesura extraordinària". "Cal convocar un ple urgent per determinar mesures extraordinàries; ara toca prioritzar les urgències socials".

L'equip de govern, per la seva banda, assegura que ple municipal ha estat vàlidament convocat, complint en tot moment amb les previsions de l’article 82 del Reial Decret 2568/1986, que disposa que els acords que no han estat prèviament dictaminats per la corresponent comissió informativa, prèviament s’haurà d’aprovar la urgència de la seva inclusió en l’ordre del dia.

Edicions locals