El Dia D llueix com sempre

Granollers ha tornat a ser l'epicentre de La Mitja, la jornada marcada amb vermell en el calendari de la ciutat, que ha gaudit d'una meteorologia primaveral

Esports

L'arribada d'alguns atletes amateurs.
L'arribada d'alguns atletes amateurs. | Kaloni Morera

Sergi Escudero

Als milers de corredors -gairebé 8.000 entre totes les proves-, espectadors i voluntaris de La Mitja un temps primaveral s'hi ha afegit per tornar a convertir aquest esdeveniment en el dia D de l'any granollerí. 

Des de primera hora del matí la rodalia del Palau d'Esports de Granollers s'ha convertit en un formiguer d'atletes que han utilitzat els amples carrers del Polígon Industrial Congost com a improvisades pistes d'escalfament després d'haver aparcat els seus vehicles en els pàrquings de l'Aldi i el Carrefour. Gairebé cap d'ells ha baixat sol del cotxe.

La majoria ho han fet acompanyats de parelles, familiars, amics i fills, els quals s'han trobat amb la primera preocupació de la jornada: què fer mentre el seu esportista de capçalera no arribés a la meta, situada en el carrer de Francesc Macià, just davant del Palau d'Esports. Aquest avui ha cedit per una estona el protagonisme a l'atletisme, amb la notícia encara molt present de l'històric triomf europeu del KH-7 a la República Txeca en l'anada dels vuitens de final de la Challenge Cup.

En els casos dels corredors amateurs les esperes es calculava que tindrien una durada al voltant de les dues hores, el doble del que haurien d'esperar els entorns dels primers classificats. L'opció fàcil, agradable i còmode i, per tant, la més escollida, ha estat anar a prendre el típic cafè matiner en una de les concorregudes cafeteries del voltant, que aquest matí han fet el seu petit agost. Menys problemes han tingut els acompanyants dels participants en les proves d'El Tast i els 10K, els aperitius del plat fort. Cap a dos quarts d'onze, l'hora de sortida de La Mitja -ho ha fet en el carrer Esteve Terrades, també de Granollers- ha començat a arribar el gran gruix de corredors amateurs.

Després de saludar els seus respectius 'fans' -alguns atletes han entrat acompanyats dels seus fills petits i un home, fins i tot, ha fet un pilar amb la seva filla- i d'hidratar-se, de reüll molts han començat a mirar la pantalla gegant ubicada davant la façana del Palau d'Esports. Allà s'estava retransmetent en directe La Mitja, en la qual des de bon inici s'ha format un destacat grup capdavanter amb els atletes de l'equip de la marca Nike, que tenen com a objectiu baixar de l'hora. Però aquesta ja és una altra història.

Edicions locals