El setè viatge solidari de l'AE Ramassà serà a Gàmbia, territori on predomina, encara, la desnutrició

La sortida s'estructura en dues parts, un matx amistós contra el FC Real de Banjul i un itinerari pel país

Societat, Esports

Dimecres es presentava el viatge al centre d'Art i Noves Tecnologies Can Font
Dimecres es presentava el viatge al centre d'Art i Noves Tecnologies Can Font | Aïda Jiménez

L'Associació Esportiva (AE) Ramassà viatjarà, del 4 al 12 d'abril de 2020, a Gàmbia, un país petit del continent africà envoltat pel Senegal i que registra un índex de mortalitat infantil de 92 morts per cada 1.000 naixements. A Gàmbia, el 40% de la població té menys de 15 anys, i les comunitats pateixen períodes de fam al llarg de tot l'any, sobretot l'època de pluges, moment de l'any en què més baixen les reserves d'aliments i coincideix amb l'increment de necessitats calòriques que té la població, a conseqüència de la feina intensiva  que es realitza el camp.

L'equip d'Aethnic –associació sense ànim de lucre de turisme sostenible– i l'agència de viatges Altaïr presentaven dimecres al vespre a Can Font la programació del viatge que han organitzat, amb l'objectiu d'oferir els serveis concrets per a la celebració d'un partit de futbol amistós entre el Real de Banjul i l'AE Ramassà el 6 d'abril. Paral·lelament a la celebració del matx, s'ha preparat un itinerari que permetrà conèixer de primera mà la realitat social i cultural de Gàmbia a través del contacte i la interacció amb diferents actors locals. Aquesta segona part del viatge es realitzarà del 7 al 12 d'abril, quan l'AE Ramassà viatjarà cap a Kiang –terres de l'interior del país–, Soma –capital del districte central–, Tabanani –un petit poble d'ètnia mandiga–, Janjanbureh, les illes Baboon, Tendaba i les platges de Kombo.

Pere Bufí, president de l'AE Ramassà, explicava que l'entitat sent "nerviosisme i molta alegria", i que el club franquesí "viu del que ha fet fins ara i del que farà en un futur". El de Gàmbia ja serà el setè viatge solidari que emprèn l'AE Ramassà, una entitat que, a més dels viatges, organitza altres activitats de caràcter solidari i per a la cooperació, com ara els concerts de música de Sta. Cecília d'enguany, que van recaptar fons per a l'àrea de solidaritat de l'associació.

"Hem aconseguit recaptar 2.500 euros que destinarem a Camerun", explicava Jordi Grivé, coordinador de l'entitat. "A més, estem molt contents perquè les victòries dels equips de l'AE Ramassà apareixen als diaris de Camerun", celebrava Grivé, qui afegia que des de l'inici d'aquesta temporada, el club treballa per a seguir fomentant els valors que caracteritzen l'AE Ramassà.

El viatge està obert a tothom que vulgui participar. Tindrà un cost de 1.560 euros, preu en què s'inclouen totes les despeses per persona. "Hem aconseguit abaixar el preu del viatge respecte a altres anys", feia saber l'organització. "La sortida està ideada per a un grup d'unes 40 persones", explicava el club. Per inscriure's, cal abonar una paga i senyal de 200 euros entre el 6 i 10 de desembre. El primer pagament –600 euros– s'efectuarà del 7 al 13 de gener i el segon –760 euros– del 20 al 28 de febrer.

Edicions locals