Obertes les inscripcions per al repte solidari OnCodines Trail

La cursa, que passarà per diversos pobles del Vallès Oriental i també per la Porxada, serà el 21 de març

Societat, Esports

L'OnCodines Trail, que es farà el 21 de març, es va presentar dimecres a Granollers
L'OnCodines Trail, que es farà el 21 de març, es va presentar dimecres a Granollers

Granollers va acollir dimecres la presentació de l’OnCodines Trail, un repte esportiu solidari per equips que es disputarà el 21 de març de 2020 i que consisteix a recórrer 70 quilòmetres corrents o 55 caminant per 11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès, amb sortida i arribada a Sant Feliu de Codines.

Els equips que hi participin ho faran amb un doble objectiu: completar la cursa i recaptar un mínim de 600 euros, que es destinaran íntegrament a la Fundació Oncovallès i la Barcelona Brain Health Initiative –un projecte de recerca de l’Institut Guttmann dedicat a la recerca de les malalties del cervell– per al suport i l’ajuda a malalts oncològics i les seves famílies, la compra de material mèdic i la recerca.

En aquest sentit, la participació en la cursa requerirà (a banda de la inscripció de cada un dels participants per les despeses d’organització) una donació per part de cada equip. Els impulsors de l’OnCodines Trail són un grup de corredors de Sant Feliu de Codines agrupats en la secció runner del Club Atlètic Sant Feliu, que s'han proposat arribar a 100 equips d’entre 4 i 6 persones –en cas de superar-los es crearà una llista d’espera per estudiar si es pot ampliar la participació–.

L’atleta del Salomon Team Eli Gordón i l’alpinista Sergi Mingote apadrinen la iniciativa, que tindrà la plaça de la Porxada, entre d’altres, com un dels punts emblemàtics del recorregut. "Que ningú es pensi que és el municipi líder. La cursa passa per 11 pobles, per tant, el repte és de tot el Vallès per ajudar els malalts", deia el director de la cursa, Lluís Vilalta. Les inscripcions per participar en el repte esportiu solidari estan obertes des del 23 de setembre al web www.oncodinestrail.cat.

De moment són 20 els grups inscrits, i l'organització té per objectiu arribar a 100. "Així és com podríem aconseguir 60.000 euros que es destinarien als 3.000 malalts de càncer d'Oncovallès. La difusió és el més important per seguir creixent", explicava Vilalta, que afegia que "la iniciativa ve per un tema trist. Nosaltres teníem una companya, la Glòria, que corria amb nosaltres, i la vam perdre, desgraciadament, per un càncer. Aquest fet és el que ens va impulsar a engegar aquesta proposta, que enguany és la primera edició".

L'organització també va explicar que La Caixa s'ha compromès a posar 100 euros per cada equip inscrit, fet que aportaria, si s'aconsegueixen els 100 grups, 10.000 euros més per lluitar contra el càncer. Pere Cladellas, president de la fundació Oncovallès, va afegir que "darrere de les desgràcies sempre hi ha grans idees per ajudar".

Edicions locals