L'atur baixa a les Franqueses en 18 persones al setembre

Malgrat el descens a les Franqueses, la tendència és a l'alça al conjunt de la comarca

Economia

L'atur baixa a les Franqueses en 18 persones al setembre
L'atur baixa a les Franqueses en 18 persones al setembre

Després de cinc mesos consecutius de reducció de l’atur, fins al juliol, el mes d'agost va capgirar la tendència i va augmentar el nombre de persones desocupades de manera important –855 persones més al conjunt de la comarca (+4,13%)–, i al setembre ha continuat aquesta tendència, en aquest cas amb un augment de 379 persones (+1,79%).

L’augment de l'atur aquests mesos de l'any ve causat per l’estacionalitat de l’activitat econòmica; la finalització de moltes contractacions de substitució dels torns de vacances a les indústries i activitats de lleure, així com la baixada de la demanda en el sector turístic i de serveis.

Granollers ha registrat un nou increment de l'atur durant el mes de setembre. Segons dades de la Generalitat, el mes passat va tancar amb 3.528 persones registrades a les Oficines de Treball, 82 més que el mes anterior (+2,38%). En comparació amb el setembre del 2018, la variació anual és també del 2,38%, ja que aleshores hi havia registrades 3.446 persones desocupades. La taxa d'atur és de l'11%.

Reducció a les Franqueses

A les Franqueses, en canvi, hi ha hagut un descens del nombre d'aturats. El setembre va tancar amb 1.047 persones inscrites a les Oficines de Treball, 18 menys que a finals d'agost (-1,69%). En relació amb el setembre de l'any anterior, el nombre de persones desocupades és ara un 2,42% inferior a aleshores, quan hi havia 1.073 persones sense feina. A les Franqueses la taxa d'atur és del 10,80%.

Al conjunt de la comarca, l'atur ha experimentat un lleuger creixement al setembre del 0,29%, fins al punt que ara hi ha 21.611 persones desocupades, 62 més que a l'agost i 379 més que al setembre de l'any passat (+1,79%). La taxa d'atur de la comarca és del 10,40%.

Edicions locals