Victor Ochen, convidat d'honor a les Franqueses per l'AE Ramassà

L'Associació Esportiva Ramassà va estar present al World Football Summit la darrera setmana

Societat, Esports

Victor Ochen és ambaixador de les Nacions Unides per a Projectes Globals
Victor Ochen és ambaixador de les Nacions Unides per a Projectes Globals | Ajuntament de les Franqueses

L'Associació Esportiva (AE) Ramassà està organitzant, amb la col·laboració del consistori franquesí, una iniciativa que tindrà lloc del 7 al 12 d'octubre. Es tracta de Goals for Africa, unes jornades que aniran sobre esport i cooperació, i que inclouran trobades de treball i actes sobre l'esport com a eina de desenvolupament social.

Les jornades, que tindran lloc entre Les Franqueses i Barcelona, comptaran amb la presència d'experts en la matèria. L'activista ugandès Victor Ochen, ambaixador ODS de Nacions Unides, conseller d'ACNUR i director de l'African Youth Initiative Network (AYINET), serà el convidat d'honor. També participarà Manel Vila, director general de cooperació de la Generalitat de Catalunya, expert en cooperació internacional i coordinador d'ajudes humanitàries.

L'acte central, a tall d'inauguració, serà dilluns a Can Ribas de 17 a 20.45 h, i comptarà amb la presència d'entitats, fundacions i ONG estatals i internacionals. En primer lloc, es presentarà l'ONG AYINET, que treballa per proporcionar atenció física, psicosocial i de rehabilitació a les regions afectades pel conflicte de l'Exèrcit de Resistència del Senyor. Posteriorment, es presentarà el projecte Goals for Africa amb el president de l'entitat, Pere Bufí, i Jordi Grivé, coordinador del club.

Més endavant, Patricia Campos i Chema Lamirán presentaran el projecte Goals for Freedom, una iniciativa desenvolupada a Uganda que fomenta la igualtat de drets a través de l'esport. A partir de les 19 h es donarà a conèixer Streetfootballworld, que dóna suport al canvi social i al desenvolupament, sobretot, en els països més pobres.

Finalment, Adriana Orbea presentarà Fundació La Liga, nexe d'unió entre les fundacions dels equips de La Liga que treballa per fonamentar els valors positius del futbol. Dilluns es tancarà la jornada amb la taula rodona Esport i cooperació, de la mà per a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

Les inscripcions per participar en l'acte de dilluns ja són obertes i cal formalitzar-les al formulari de l'organització.

El testimoni de Victor Ochen

Nascut a Uganda el 1981, Ochen és el fundador d'AYINET, fundació que ajuda, des de 2005, a infants i joves víctimes de conflictes bèl·lics i que treballa perquè els infants siguin agents de pau. El 2015 va esdevenir primer ugandès i l'africà més jove en ser candidat al premi Nobel de la Pau. Actualment, és ambaixador de les Nacions Unides per a Projectes Globals.

La relació entre Victor Ochen i l’AE Ramassà va néixer l'abril de 2016 durant el viatge solidari que va fer el club de les Franqueses a Uganda. L’ugandès, conscient del treball de cooperació que fa l’entitat al continent africà, va nomenar l’AE Ramassà Ambaixador de l’objectiu 16 dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible de l’ONU. Des de l’any 2018, el club és oficialment col·laborador de l’ONG AYINET i actua, des d’aleshores, com a ambaixador global per als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

Altres activitats relacionades

Dijous (17.30 h a 19.30 h) tindrà lloc el torneig per la pau al camp de futbol de la Zona Esportiva de Llerona. La tarda de solidaritat i valors acollirà 150 infants de categoria alevina del CE Llerona, CF Les Franqueses i CF Bellavista Milan.

Victor Ochen també oferirà una xerrada, divendres 11 d'octubre a les 10.45 h, a l'Auditori de Bellavista, als alumnes de batxillerat i de cicle superior d'activitats físiques i esportives de l'Institut Lauro i a alumnes de 4t d'ESO de l'Institut El Til·ler. La trobada anirà sobre el desenvolupament dels pobles i en concret, dels infants i joves que viuen en zones de conflictes bèl·lics, a través de l'esport i la cooperació. En total, assistiran 250 alumnes.

L'AE Ramassà al World Football Summit

Per altra banda, Jordi Grivé i Marc Larripa han representat, durant la darrera setmana, l'AE Ramassà al World Football Summit de Madrid, un congrés que aplega els noms més importants del panorama futbolístic mundial. El World Footbol Summit ha comptat amb més de 400 conferenciats i ha arreplegat 7.000 persones de 234 clubs d'arreu del planeta, un esdeveniment en el qual estan implicades més de 60 federacions de tot el món i que permet compartir i intercanviar experiències.

Edicions locals