Baixen un 6,4% els delictes registrats a les Franqueses en un any

El municipi registra 42 fets delictius per cada 1.000 habitants pels 75 que es registren de mitjana a Catalunya

Societat

El conseller Miquel Buch parla amb els Bombers a l'entrada de Can Ribas
El conseller Miquel Buch parla amb els Bombers a l'entrada de Can Ribas

“Les dades de seguretat a les Franqueses són molt positives; els fets delictius han baixat un 6,4% respecte a l’any passat i les detencions s’han incrementat un 35%”, destacava l’alcalde, Francesc Colomé, després de la junta de seguretat de les Franqueses, que va comptar amb la participació del conseller d’Interior Miquel Buch.

“El nombre de delictes a les Franqueses per cada 1.000 habitants és de 42, mentre que a l’Àrea Bàsica Policial de Granollers són 53 i a Catalunya, de mitjana, 75”, destacava Colomé. En la mateixa línia, el conseller Buch indicava que “aquestes bones dades són especialment significatives en un municipi de l’àrea metropolitana i tan extens i tan complex com les Franqueses”.

Pel que fa a les tipologies de delictes registrats l’últim any, els robatoris en força han baixat un 9,2%, contra el patrimoni un 5,2% i els robatoris amb violència un 11,8%. Del total de delictes, el 45,5% són furts i estafes, la majoria per Internet, i per això el conseller Buch feia una crida a “l’autoprotecció”, així com a la col·laboració ciutadana, que “és fonamental a l’hora de posar denúncies, aportar dades i ajudar a les tasques policials d’investigació”, apuntava.

Més atropellaments

Entre les dades, però, en destaca una d’especialment negativa: els atropellaments en vies urbanes, que han passat de 3 a 8 en un any, 7 dels quals en passos de vianants. “Hem d’analitzar punt per punt on hi ha hagut els atropellaments i veure per què ha passat i què s’hi pot fer per millorar-ho: si està ben senyalitzat, si hi ha prou visibilitat, etc.”, deia Colomé, qui alhora valorava els sistemes de videovigilància instal·lats en alguns punts del municipi. “En un cas va permetre identificar l’autor d’un atropellament que havia fugit del lloc dels fets”, destacava.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Civisme i Convivència, Joan Antoni Marín, destacava el descens del 5% en casos de violència de gènere i refermava la voluntat “d’avançar sobretot en matèria de civisme”. Per això, avançava un pla d’acció per als pròxims mesos que incidirà en aspectes de civisme, educació i control.

D’una banda s’actualitzarà l’ordenança de circulació amb la incorporació de la nova normativa marcada per la Direcció General de Trànsit i que preveu, entre d’altres, la regulació dels nous formats de mobilitat en via urbana –patinets, vehicles elèctrics...–.

També augmentaran les campanyes de control de distraccions al volant i de velocitat, s’impulsarà la comissió de mobilitat de l’Ajuntament i es reforçarà la funció educadora de la Policia Local a través de classes d’educació viària (3r d’ESO), xerrades sobre violència de gènere (2n d’ESO) i unes jornades de defensa personal per a dones coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència Masclista, el 25 de novembre.

Edicions locals