El ple aprova un pla d'estabilitat financera després d'un any de fortes inversions

Colomé defensa que el resultat de l'exercici 2018 va ser positiu malgrat inversions com les de Can Prat i el parc del Falgar

Política, Economia

El ple aprova un pla d'estabilitat financera després d'un any de fortes inversions
El ple aprova un pla d'estabilitat financera després d'un any de fortes inversions

El ple municipal de dijous va aprovar, amb els vots favorables de l’equip de govern (JxLF i PSC), l’abstenció de Cs i el vot contrari d’IEC i Sal-CUP, el compte general de la corporació corresponent a l’exercici 2018, un exercici que, segons l’alcalde, va tancar amb resultat positiu.

“L’any passat vam tancar amb 1 milió de resultat positiu i 3 milions de romanent”, deia Francesc Colomé, “i això malgrat haver assumit despeses tan importants com el parc del Falgar i els equipaments de Can Prat”.

Des de l’oposició, Àngel Profitós (IEC) criticava que durant el 2018 no s’hagués complert la llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera. “La despesa de l’Ajuntament ha crescut un 34% en un any, i s’ha passat dels 15 milions que es podrien haver gastat als 20”, deia.

Colomé recordava que el deute municipal està per sota del 70% i carregava contra la LRSAL, la llei estatal que limita l’autonomia i la capacitat d’inversió dels ens locals. “No deixarem de fer inversions que siguin importants per als veïns de les Franqueses”, insistia davant les crítiques d’“excés de despesa”.

En la mateixa sessió també es va aprovar, en aquest cas amb els vots favorables de JxLF, PSC i Cs i els contraris d’IEC i Sal-CUP, el pla econòmic financer per als exercicis 2019-2020, un pla d’obligat compliment per als ajuntaments que en l’exercici anterior no han complert la llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

Edicions locals