Llum verda al pla parcial per construir 31 habitatges a Corró d'Amunt

El ple aprova definitivament el pla parcial del sector C, que preveu urbanitzar part de l'espai entre el camí de Can Suquet i les Antigues Escoles

Societat

Llum verda al pla parcial per construir 31 habitatges a Corró d'Amunt
Llum verda al pla parcial per construir 31 habitatges a Corró d'Amunt

El planejament per desenvolupar urbanísticament el pla parcial del sector C, al sud del Consell de Poble de Corró d’Amunt, ja compta amb l’aprovació definitiva del ple després d’haver superat tots els tràmits previs.

El sector C es troba al peu de la carretera BV-5151, just al davant de la zona que ja està urbanitzada. Al sud limita amb els habitatges del camí que va cap a Can Suquet i, al nord, amb les Antigues Escoles del poble.

L’àrea, de 2,1 hectàrees, està qualificada de zona residencial aïllada, i tindrà reservats 1.200 metres quadrats per a equipaments –“pensem que en el futur hauria de permetre l’ampliació del Consell de Poble”, deia Francesc Colomé–, 2.100 per a zona verda, 5.700 per a vialitat, i, la superfície restant, per a zona residencial, on es crearan una quinzena de parcel·les per a habitatges unifamiliars i dues parcel·les per a edificis plurifamiliars i usos compatibles, com per exemple, petits comerços. En total es preveu la construcció de 31 habitatges, dels quals 14 han de ser de protecció oficial.

L’alcalde recordava que el pla està promogut pels propietaris dels terrenys, tres particulars, i que amb el desenvolupament d’aquesta parcel·la, juntament amb el sector R a Corró d’Avall, “queda esgotat el pla general urbanístic, de manera que a partir d’ara haurem d’obrir la revisió del pla per al futur”.

Crítiques de l'oposició

En la intervenció dels grups municipals, Àngel Profitós (IEC) va qüestionar el nombre d’aparcaments previstos, la connexió de la zona amb transport públic i la capacitat de la depuradora, mentre que Maria Forns (Sal-CUP) va indicar que la urbanització del sector respon a “un model d’urbanisme caduc i insostenible que no compartim”.

En sentit contrari, Amador Doncel (Cs) va assegurar que “cal ampliar l’oferta de sòl urbanitzable al municipi per evitar que pugin els preus”.

A partir d’ara, l’acord i la normativa del pla parcial del sector C es publicarà una vegada s’hagi formalitzat la garantia del 12% del valor de les obres d’urbanització del sector, unes obres que tenen un termini de 10 anys per tirar endavant. El punt va ser aprovat amb els vots favorables de JxLF, PSC i Cs, l’abstenció d’IEC i el vot contrari de Sal-CUP.

Edicions locals