SomGranollers es fusiona amb les firmes del grup cooperatiu Som

L'objectiu de la fusió és enfortir la indústria cultural del país

Cultura, Economia

SomGranollers es fusiona amb les firmes del grup cooperatiu Som
SomGranollers es fusiona amb les firmes del grup cooperatiu Som

SomGranollers, fundat per la cooperativa Contrapunt l'abril de 2015, és ara una de les línies de negoci de Som –l'empresa fruit de la fusió de Sàpiens Publicacions, Ara Llibres, Contrapunt, Batabat, Atlas of the future i Nova 2013–. De fet, aquest octubre culminarà un procés de fusió engegat fa uns mesos amb l'objectiu d'enfortir les respectives marques i alhora treballar amb una estructura més sòlida per fer créixer la indústria cultural catalana.

Gràcies al procés de fusió, Som ha pogut afrontar projectes nous com la Casa dels Clàssics –que gestiona la col·lecció Bernat Metge i el novell festival Clàssics, que començarà el 18 d'octubre–, les jornades Fixing the future i l'acord amb El Món d'Ahir de Minoria Absoluta, entre d'altres. Tot plegat se suma a les marques consolidades de Som, com Sàpiens, Descobrir, Cuina, els segells Amsterdam  i Ara Llibres, i les produccions de Batabat.

Pel que fa a la divisió de publicacions de proximitat, en què s'emmarquen SomGranollers i SomlesFranqueses, l'objectiu de la cooperativa és consolidar-les i alhora treballar en la millora dels processos, continguts i la difusió constant, així com replicar el model d'èxit de Granollers en altres ciutats del país.

Actualment, SomGranollers té uns 800 punts de distribució, prop de 10.000 seguidors a xarxes socials i una tirada de 14.000 exemplars setmanals amb l'objectiu d'arribar a cada casa.

A més, ha iniciat el projecte SomComerç per defensar el teixit comercial de la ciutat, un projecte únic que converteix l'anunciant tradicional en subscriptor, de manera que pot accedir a serveis pensats per ajudar-lo, com campanyes especials, l'aparició al directori web de comerços i serveis, descomptes i promocions, i ser punt de distribució del SomGranollers.

Edicions locals