L'INS Lauro amplia la capacitat amb dues aules prefabricades

El centre es prepara per a un increment d'alumnes que es preveu que duri quatre o cinc anys

Societat

L'ampliació de l'institut estarà disponible a començaments d'octubre
L'ampliació de l'institut estarà disponible a començaments d'octubre

El Departament d'Educació està ultimant aquests dies la instal·lació d'un mòdul prefabricat de 150 metres quadrats al pati de l'Institut Lauro, a Bellavista, que dotarà el centre de dues aules extra per assumir l'increment d'alumnes matriculats aquest curs, dels 690 del curs anterior als 720 d'enguany. El nou espai servirà per descongestionar l'edifici principal, ja que actualment hi ha dos grups que han de fer classe a la biblioteca i a les aules previstes per al desdoblament de grups.

Actualment s'estan acabant de col·locar les baranes d'accés, els baixants de la teulada, el sistema de climatització i s'estan segellant els mòduls. Un cop les aules estiguin operatives, a principis d'octubre, s'hi traslladaran els dos grups del cicle formatiu de grau superior d'animació d'activitats físiques i esportives, una seixantena d'alumnes.

En total, pel que fa a l’educació secundària, de 12 a 16 anys, han començat el curs més de 950 alumnes entre els instituts Lauro i El Til·ler, una seixantena més que el curs anterior. "Estem al màxim de la nostra capacitat i ja no tenim espais per fer desdoblaments", explica el secretari de la direcció, José Felipe Noguera.

"Per sort l'increment d'alumnes ha quedat molt repartit entre els dos instituts de les Franqueses", diu Noguera, qui alerta del pic d'alumnes de secundària que es produirà d'aquí a dos o tres cursos.

Davant d'això, l’Ajuntament ha començat a planificar amb el Departament d’Educació el mapa escolar dels pròxims anys, que podria passar per l’habilitació d’un institut-escola al municipi o per la instal·lació de més mòduls als instituts que ja hi ha al municipi segons la previsió de creixement de la població escolar.

Pere Masó, director dels Serveis Territorials d'Educació, explica que "si la previsió és que la població escolar es redueixi després de quatre o cinc cursos, optaríem per l'opció dels mòduls, que són provisionals".

A més dels grups de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior, l'INS Lauro compta amb quatre línies oficials de 1r i 2n d'ESO, tot i que a la pràctica s'organitzen en cinc grups. A 3r i 4t d'ESO hi ha cinc línies oficials per curs, tot i que en aquest es divideixen en sis grups per curs. "Des del centre hem decidit organitzar-nos així en totes les matèries per reduir les ràtios de 30 a 24 alumnes per aula", valora Noguera.

Edicions locals