El ple debatrà el canvi de nom de la rambla de Corró d'Avall per passeig del Primer d'Octubre

La junta de portaveus aprova una moció conjunta d'Imagina Esquerra en Comú (IEC) i Sal-CUP

Societat, Política

La rambla de Corró d'Avall podria canviar de nom
La rambla de Corró d'Avall podria canviar de nom

El ple de les Franqueses d’aquest dijous debatrà el canvi de nom d’un tram de la carretera de Ribes, a Corró d’Avall, per passeig del Primer d’Octubre. Concretament, el tram que pot canviar de nom és el que va de la plaça Gaudí fins a la rotonda sud de l’Ajuntament, el que popularment es coneix com 'la rambla'.

La iniciativa parteix d’una moció conjunta presentada pels grups municipals d’Imagina Esquerra en Comú (IEC) i Sal-CUP coincidint amb el segon aniversari del referèndum d’autodeterminació que va mobilitzar més de dos milions de persones a tot Catalunya.

“L’1 d’octubre de 2017 passarà a la història de Catalunya per una mobilització sense precedents, per l’actitud cívica, serena i coratjosa d’uns ciutadans i ciutadanes que, cridats per les institucions, van sortir a votar per decidir el futur del país, i això malgrat les amenaces i la repressió de l’Estat”, recorda la moció.

En aquest sentit, la denominació de la rambla com a passeig del Primer d’Octubre vol ser un “homenatge als veïns i veïnes de les Franqueses que es van esforçar per preservar els drets individuals i col·lectius i van fer possible el referèndum d’autodeterminació de Catalunya”, assenyala el text de la moció.

La proposta ja va ser debatuda en junta de portaveus el passat 19 de setembre i va ser aprovada amb els vots a favor de JxLF, IEC i Sal-CUP i els vots en contra de PSC i Cs. Si no hi ha cap contratemps ni cap grup reconsidera la seva posició abans del ple, el canvi de nomenclàtor tirarà endavant en la votació de dijous.

Edicions locals