El ball de l'Espolsada i les havaneres clouen la festa major de Corró d'Avall

Els aniversaris dels Diables Encendraires (15 anys) i de la revista 'Garbuix' (30 anys), protagonistes de la festa

Cultura

Desenes de parelles van participar, vestits de blanc i negre, al ball de l'Espolsada I Fotos: Xavier Solanas / Ajuntament
Desenes de parelles van participar, vestits de blanc i negre, al ball de l'Espolsada I Fotos: Xavier Solanas / Ajuntament

La festa major de Corró d'Avall, marcada enguany pel canvi de la junta de la comissió de festes i pels 25 anys de la colla de diables Els Encendraires, es va cloure diumenge al vespre amb l'habitual traca final.

A la tarda, però, desenes de veïns vestits de blanc i negre –i mocadors vermells– acudien a la plaça per participar en el tradicional ball de l'Espolsada, que va donar pas a unes concorregudes havaneres, amb el corresponent rom cremat per als assistents.

La cultura popular ha estat molt present a la festa, tant de la mà dels Encendraires, que van protagonitzar els aguts versots, una cremada de l'Ajuntament especial i un correfoc ple de foc i espurnes, acompanyats de la colla de diables de Tremp.

Gegants amb Oncovallès

També els Gegants de les Franqueses van sortir en cercavila acompanyats dels rajolers de Granollers –Galí i Biscarri–, els Veguers de Montblanc, els Gegants de Caldes de Montbui i els gegants de Taradell.

A més, la colla de gegants franquesins va dur a terme un recapte solidari per a Oncovallès, que va aconseguir 340 euros a la ballada de la plaça de Can Font, on també s'hi van fer sardanes. El matí de diumenge va acabar amb un vermut musical amb LF Comerç i la tradicional arrossada, ideal per a les persones que de bon matí van agafar gana a la Festa de la Bicicleta Urbana.

Meritxell Gres, nova presidenta

La festa s'obria amb el pregó a càrrec de Garbuix i que també tenia com a protagonista Meritxell Gres, la nova presidenta de la comissió de festes, que ha treballat durant 8 mesos per tenir-ho tot a punt.

Edicions locals