L'Ajuntament s'adhereix a la iniciativa 20-S Emergència Feminista

La façana del consistori s'il·luminarà de color violeta aquest divendres per denunciar les agressions sexistes

Societat

L'Ajuntament s'adhereix a la iniciativa 20-S Emergència Feminista
L'Ajuntament s'adhereix a la iniciativa 20-S Emergència Feminista

La façana de l'Ajuntament s'il·luminarà, aquest divendres, 20 de setembre, de color violeta. Les Franqueses s'adhereix, d'aquesta manera, a la convocatòria i al manifest 20-S Emergència Feminista, impulsat per la Plataforma Feminista d'Alacant arran de l'increment d'assassinats i de les múltiples agressions sexistes que hi ha hagut a partir d'aquest juliol.

La plataforma denuncia que els delictes sexuals "han crescut un 50% durant el juliol i l'agost" i que "cada 6 hores es denuncia una violació", i per això el manifest utilitza la paraula 'emergència', una situació que pertorba o impedeix la vida normal de la comunitat.

Des de la plataforma s'insta a la ciutadania a fer manifestacions nocturnes i a omplir els carrers de color violeta, i en aquest sentit el consistori anima a participar en l'acció d’aquest divendres, dia 20, ‘La nit serà violeta’, que organitzen a Cardedeu el Col·lectiu Feminista de Cardedeu i l'Associació Mirall. Feminisme d'Acció Social de les Franqueses.

Des d'aquestes associacions es convida les assistents a portar una llanterna i a il·luminar els carrers i les places perquè "ens assetgen, ens violen i ens maten. Ja n'hi ha prou!", asseguren.

Edicions locals