A concurs els treballs per rehabilitar la façana del pati nord de l'edifici de l'Ajuntament

La Diputació de Barcelona subvencionarà la intervenció amb 200.000 euros

Societat

Un cop adjudicats els treballs es preveu una intervenció de sis mesos
Un cop adjudicats els treballs es preveu una intervenció de sis mesos

L'Ajuntament de les Franqueses ha licitat aquesta setmana el contracte d'obres per a la rehabilitació de les façanes i els porxos del pati nord de l’edifici modernista de l’ajuntament, un contracte que s'estima en 257.369 euros i que es preveu que s'executi en un termini de sis mesos un cop adjudicats els treballs. El termini de presentació d'ofertes acaba el 7 d'octubre.

La intervenció consistirà a netejar els porxos, refer les parts malmeses i millorar la impermeabilització; fer una neteja superficial de les façanes, consolidar i reparar el revestiment, substituir els elements malmesos i eliminar la vegetació; i canviar la fusteria de portes i finestres per millorar l'eficiència energètica i evitar les filtracions d'aigua.

L'edifici de l'Ajuntament data de 1912 i està inclòs dins el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic des de l'any 2000. Això suposa que el principi d'intervenció a l'edifici ha de ser mínim, sense afegir-hi elements que no siguin necessaris per a l'estabilitat de l'estructura, mantenint les obertures i les característiques constructives originals.

La primera intervenció a l'edifici de l'Ajuntament es va fer els anys 1984 i 1985, quan es va transformar d'escola als usos actuals. L'any 2003 es van rehabilitar la façana principal i la tanca perimetral. El 2008 es va actuar en les façanes interiors de l'edifici central i el 2013 es van millorar les cobertes.

Subvenció de la Diputació

Per finançar la intervenció al pati nord, l'Ajuntament comptarà amb una aportació de la Diputació de Barcelona de 200.000 euros, una subvenció que prové de la partida que aquesta administració dedica a edificis singulars i elements patrimonials i que enguany, coincidint amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, serà de 23,5 milions d'euros repartits en 200 actuacions per preservar el patrimoni arquitectònic de la demarcació.

Edicions locals