La campanya 'Aquí no llancem res' arriba a les Franqueses

Quatre informadores del Consorci de Residus recorren el municipi per recordar els bons hàbits als veïns

Societat

Informadores a la rambla de Corró d'Avall, dilluns I Foto: Consorci de Residus
Informadores a la rambla de Corró d'Avall, dilluns I Foto: Consorci de Residus

Amb el lema Aquí no llencem res, quatre informadores del Consorci de Residus del Vallès Oriental són aquesta setmana a les Franqueses per recordar als veïns i els comerciants els bons hàbits de la selecció de residus i l’ús de les deixalleries.

L’objectiu de la campanya és reduir el volum de residus que no se separen correctament i que van a parar al contenidor de la resta i que podrien ser valoritzables si es dipositessin en el contenidor corresponent.

Les informadores recorren els punts més transitats del municipi, com escoles, centres esportius o el mercat de Bellavista, per informar sobre com es pot contribuir a augmentar l'índex de reciclatge i per demanar als veïns que separin els residus a casa.

També informen dels serveis disponibles a la comarca per a la gestió de residus, com les deixalleries, i reparteixen material per facilitar la separació de la brossa, com bosses per a la recollida dels envasos de vidre, envasos lleugers i paper/cartró, i una bossa per anar a comprar, entre d’altres.


Lluny dels objectius europeus

La recollida selectiva de residus a l’àmbit del consorci se situa en el 38%, per sota de la mitjana de Catalunya (39,9%) i lluny dels objectius europeus que marquen que per a l'any 2020 els residus correctament segregats han de suposar un 50% del total generat, i dels catalans, que són encara més exigents i que estableixen com a objectiu un 60%.

Edicions locals