Concedides més de 5.500 beques per a menjadors escolars

El Consell Comarcal passa a gestionar 10 menjadors escolars a la comarca

Societat

Plats de menjador escolar I Foto: Consell Comarcal del Vallès Oriental
Plats de menjador escolar I Foto: Consell Comarcal del Vallès Oriental

El Consell Comarcal del Vallès Oriental va aprovar la setmana passada les beques menjador per al curs escolar 2019-2020 per un import de 3.035.760 euros. En aquesta ocasió s'han concedit 5.587 beques de les 8.614 sol·licituds. De les beques concedides, 229 tindran un ajut del 100% i 5.358 del 50% del cost del servei. El preu establert pel Departament d’Ensenyament és de 6,20 euros màxim per al 100%.

De les sol·licituds presentades, el Consell Comarcal n'ha desestimat 1.762, de les quals 1.640 per situació econòmica i 122 per no complir els requisits. Queden pendents de resoldre 1.265 per sol·licituds pendents d’esmenar o que falten valorar per manca de dades, ja que no s’han pogut fer els creuaments necessaris per a l’obtenció de les dades que permeten obtenir els rendiments necessaris per a l’adjudicació de les beques.

Més menjadors gestionats pel Consell Comarcal

D'altra banda, els serveis de menjador que gestiona el Consell Comarcal passa aquest curs de 2 a 10 per delegació de competències de la Generalitat. L’objectiu fixat per al servei de menjador és garantir la qualitat en la prestació del servei, donant contingut pedagògic a l’estona del menjador escolar a través d’un projecte de lleure, i garantint la qualitat dels aliments que integren els menús i la seva composició.

En aquest sentit, el Consell Comarcal aposta per la proximitat dels productes frescos i de km 0, així com la qualitat del producte a través de la producció integrada i els productes ecològics certificats pel CCPAE.

Els menjadors escolars gestionats pel Consell Comarcal són els de l'Escola Montbui de Caldes de Montbui; Escola Quatre Vents de Canovelles; Escola Joan Solans de Granollers; Escola Turó de Can Gili de Granollers; Escola del Bosc de Mollet del Vallès; Escola Montseny de Mollet del Vallès; Escola Pau Casals de Montmeló; Escola Jaume Balmes de Sant Feliu de Codines; Escola Ronçana de Santa Eulàlia de Ronçana i Institut Eugeni Xammar de l’Ametlla del Vallès.

Edicions locals