Una xerrada sobre l'impuls de la ciència a l'aula dóna el tret de sortida al curs escolar

El Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental estrena el curs escolar a les Franqueses

Societat

El divulgador científic Marc Boada, a les Franqueses
El divulgador científic Marc Boada, a les Franqueses

Uns 200 mestres i professors de tota la comarca van assistir dimarts a la lliçó inaugural del curs 2019-2020 organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental, que en aquesta ocasió va escollir el Teatre Auditori de Bellavista per donar el tret de sortida al curs escolar.

El ponent d'aquesta edició va ser el divulgador científic Marc Boada, qui va fer referència a la implementació de les ciències com a matèria instrumental juntament amb les llengües i les matemàtiques i com traspassar les aules per ensenyar aquesta matèria. Boada va animar els docents a iniciar el curs amb ànims i ganes d'ensenyar totes les matèries –sobretot, les ciències–, i va explicar la seva experiència com a docent fora de les aules amb alumnes de totes les edats.

D'altra banda, la trobada de docents també serveix per desgranar els reptes polítics en matèria d'educació de cara als següents mesos que, com comentava el director dels Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental, són "molts i feixucs". Entre d'altres, durant el nou curs s'afrontarà i es començarà a treballar en els nous decrets d'admissions, la normativa dels menjadors escolar o el concert educatiu.

 

 

Edicions locals