Mig centenar d'actes per a quatre dies de festa a Corró d'Avall

Divendres els Ebri Knight duran a la plaça de l'Espolsada el folk més eclèctic i contundent

Cultura

El grup Ebri Knight, un dels més sol·licitats de les festes majors del país, serà divendres a Corró d'Avall
El grup Ebri Knight, un dels més sol·licitats de les festes majors del país, serà divendres a Corró d'Avall

Com cada any, el cap de setmana del tercer diumenge de setembre, les Franqueses tanca el cicle de festes majors dels pobles. La darrera, doncs, és la de Corró d'Avall, i també la que té més activitats –entorn de mig centenar– i acostuma a ser més participativa.

A banda dels actes de cultura tradicional, els àpats populars, les competicions esportives, la música i les iniciatives per a un públic familiar omplen carrers i places durant quatre dies. Així, avui, dijous, els Encendraires engegaran el coet festiu, tot i que l'inici oficial anirà de la mà, divendres (20.30 h), de la revista Garbuix, encarregada del pregó en l'any que commemora el seu 30è aniversari.

Divendres també serà la nit que acostuma a ser més concorreguda gràcies a les propostes musicals. Enguany, a la plaça Joan Sanpera hi actuaran Andana i els Ebri Knight, un dels grups més presents als escenaris de les festes majors del país, gràcies al seu so eclèctic inspirat en les arrels tradicionals, però transformat amb contundència i lletres combatives. Dissabte, al mateix escenari, serà el torn de Karaokes Band.

La música també serà present a la plaça de l'Espolsada –amb directes més tranquils, com el de dissabte de l'Orquestra Gerunda, que farà concert de tarda i ball de nit– i a la plaça de l'Espolsada amb les havaneres de fi de festa de diumenge, amb la Cobla Cavall Bernat i la preparació de rom cremat per part de la comissió de festes.

La programació també aposta de manera cada vegada més evident per l'entreteniment del públic familiar, no només amb jocs i tallers, sinó també amb espectacles d'animació com el d'Ambäukatunàbia de dissabte (11.30 h) i l'Abracadabra de Rovell de l'Ou de diumenge (18.30 h).

A més, el circ també ha agafat una presència destacada a la festa, amb el taller a càrrec de Circ de Jocs de divendres (18 h), i l'espectacle Flou Papagayo de Mumusic Circus (22 h).

Tot embolicat amb les habituals activitats esportives i gastronòmiques.

Edicions locals