Una vintena d'entitats participen en l'ofrena al monòlit de l'Onze de Setembre

El Cant dels Segadors i l'Himne al Poble de les Franqueses van culminar l'acte institucional

Societat

Un moment de l'ofrena de l'Onze de Setembre  I  Foto: Xavier Solanas
Un moment de l'ofrena de l'Onze de Setembre I Foto: Xavier Solanas

Com és tradició per la Diada Nacional de Catalunya, un acte institucional celebra l'efemèride al monòlit del passeig Tagamanent, on oneja la senyera.

Després d'una cercavila des de la plaça de l'Ajuntament en companyia de la cobla Genisenca, el Cor Camins i la Coral Xeremella van interpretar diversos temes, des de País petit, de Lluís Llach, fins a Tornarem, de Lax'n'Busto.

Una vintena d'entitats, associacions i partits polítics van fer una ofrena floral al monòlit de l'Onze de Setembre, va sonar Els Segadors i els Sardanistes Franquesins van amenitzar la jornada amb una ballada de sardanes i amb l'Himne al Poble de les Franqueses.

Els actes del passeig Tagamanent, però, van estar precedits d'una conferència a la sala de plens de l'Ajuntament, una activitat que se celebra cada Onze de Setembre des de 1997. En aquesta ocasió el conferenciant va ser el sociòleg Salvador Cardús, qui va reflexionar sobre la situació política que viu el país.

Als actes institucionals de la Diada no va participar-hi el grup municipal de Ciutadans, que va qualificar l'acte d'"excloent", mentre que el PSC només va assistir als actes del passeig Tagamanent. D'altra banda, al balcó de l'Ajuntament, a més del llaç groc i la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics, hi onejava també l'estelada.

Edicions locals