Arrenca el curs escolar a les Franqueses amb 3.434 alumnes

El descens d'alumnes a infantil i primària permetrà reduir les ràtios d'alumnes per aula

Societat

Primer dia de classe a les Franqueses del curs passat
Primer dia de classe a les Franqueses del curs passat

Les Franqueses comença el curs escolar 2019-2020 amb 3.434 alumnes, una xifra semblant a la del curs passat.

Concretament, dilluns hi havia matriculats 160 alumnes a les tres escoles bressol municipals –Cavall Fort, Les Tres Bessones, El Gegant del Pi–, mentre que als centres d’educació infantil i primària –Colors, Camins, Guerau de Liost, Joan Sanpera i Bellavista-Joan Camps–, hi haurà 2.029 alumnes de 3 a 12 anys, una quarantena menys que el curs passat.

Malgrat la reducció d'alumnes, es mantindran les 8 línies de P3 que té el municipi, cosa que permetrà reduir les ràtios d’alumnes per aula, dels 25 als 21 o 23. "Ara tenim una oportunitat per rebaixar la ràtio d’alumnes per aula i mantenir el mateix professorat, i farem el possible per mantenir aquestes xifres els pròxims cursos", destaca el regidor d’Educació de les Franqueses, José Antonio Aguilera.

Pel que fa a l’educació secundària, de 12 a 16 anys, començaran el curs 952 alumnes entre els instituts Lauro i El Til·ler. En aquest cas també es mantindran les 8 línies d’ESO que ja hi havia el curs passat, tot i que hi haurà un increment de més de 60 alumnes.

Aquesta tendència anirà a l’alça els pròxims cursos pel nombre d’infants que ara fan primària, i per això l’Ajuntament ja ha començat a planificar amb el Departament d’Educació el mapa escolar dels pròxims anys, que podria passar, d’aquí a un parell de cursos, per l’habilitació d’un institut-escola al municipi.

Finalment, pel que fa als ensenyaments postobligatoris, 207 nois i noies començaran batxillerat, 30 faran el cicle formatiu de grau mitjà en Conducció d’Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural i 56 el cicle formatiu de grau superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives, en total una trentena més que el curs passat.

Continuïtat

Pel que fa al funcionament del curs, es preveu "continuïtat" respecte a l'any anterior, també en projectes com el de teatre a les escoles –enguany a la Bellavista-Joan Camps–. En equipaments, l'Ajuntament ha començat a projectar el que serà el nou gimnàs de l'Escola Joan Sanpera, un projecte que "no serà immediat, però sí que estarà construït en aquest mandat", assegura Aguilera.

Edicions locals