Ciutadans no assistirà als actes institucionals de la Diada

El portaveu al ple, Amador Doncel, assegura que els actes de l'Onze de Setembre "no són inclusius"

Política

Ciutadans no assistirà als actes institucionals de la Diada
Ciutadans no assistirà als actes institucionals de la Diada

El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de les Franqueses ha anunciat que no participarà en els actes institucionals de la Diada previstos per aquest Onze de Setembre al municipi, de manera que s'afegeix així a la posició del partit a tot Catalunya.

Segons ha explicat el partit en un comunicat, "els partits independentistes s'han apropiat d'aquesta festa que hauria de ser per a tothom, organitzant actes que exclouen més de la meitat de la societat catalana que no vol separar-se de la resta del país, utilitzant aquesta data per als seus objectius de reivindicació política".

En aquest sentit, el portaveu del partit, Amador Doncel, ha assenyalat que la Diada "hauria de ser més inclusiva, en què tothom s'hi sentís còmode i que no estigui instrumentalitzada al servei d'una ideologia que cerca el trencament i la confrontació".

També ha assegurat que "l'Ajuntament de les Franqueses no respecta els símbols de tothom retirant-los i amagant-los en un calaix perquè no facin nosa, mentre s'exhibeixen tota mena de símbols que només representen els que volen la independència".

Ciutadans clou el comunicat apostant per convertir la diada de Sant Jordi en dia festiu.

Edicions locals