Ajornada la presentació del projecte d'acollida per a joves de Can Santa Digna

La sessió s'havia anunciat per al 18 de setembre, però finalment es farà més endavant

Societat

La masia de Can Santa Digna, a Llerona
La masia de Can Santa Digna, a Llerona

L'Ajuntament i la Fundació Mercè Fontanilles havien de presentar públicament, el dia 18 de setembre a Can Ribas, el projecte de Can Santa Digna, una masia històrica de Llerona que s'està transformant en un espai d’acollida per a joves tutelats no acompanyats. La sessió, però, s'ha ajornat per tal que puguin participar-hi tots els agents implicats, de manera que més endavant es comunicarà la data de la sessió de presentació.

Es tracta d'un projecte de la Generalitat de Catalunya que promou i gestionarà la Fundació Mercè Fontanilles amb la voluntat de "ser referent en la formació, l’acompanyament i la inserció laboral". Aquesta fundació està fent actualment una important inversió a la finca per a la seva rehabilitació, on entre d'altres, preveu posar-hi en marxa un restaurant obert al públic.

La Fundació Mercè Fontanilles és una organització amb més de 30 anys d’experiència en l’àmbit de les necessitats socials emergents, i desenvolupa totes les seves tasques oferint serveis d’atenció a les persones d’acord amb les seves necessitats. Amb el Projecte Santa Digna, la Fundació implementarà al municipi una nova eina d’inserció sociolaboral, de formació i educació per dotar d'autonomia i de coneixements als usuaris, joves menors tutelats no acompanyats.

La presentació, quan estigui fixada la data, comptarà amb la presència de responsables de l'Ajuntament i de la fundació que parlaran del projecte i de les intervencions de millora que s'estan duent a terme a Can Santa Digna. També hi serà present un responsable de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya.

Mentrestant, el període d'exposició pública i d'al·legacions al projecte continuarà obert fins al 15 d'octubre.

Edicions locals