Trobada inaugural del curs escolar amb mestres i professors nouvinguts

La sessió, que va tenir lloc dijous a Can Ganduxer, va servir per presentar als docents el municipi i tots els recursos educatius disponibles

Societat

Part dels participants en la trobada inaugural del curs escolar
Part dels participants en la trobada inaugural del curs escolar

Una cinquantena de mestres i professors que durant aquest curs treballaran per primera vegada a les escoles i als instituts de les Franqueses van trobar-se dijous a Can Ganduxer per conèixer una mica millor el municipi.

Es tracta de la 5a edició de trobada inaugural que organitza l'àrea d'Educació de l'Ajuntament per donar la benvinguda als nous docents. Enguany, les Franqueses comptarà amb més de 300 docents a les escoles bressol, centres d'educació infantil i primària, instituts de secundària i estudis postobligatoris i al Centre de Formació d'Adults.

A més de conèixer les característiques principals del municipi, els docents també van conèixer el projecte educatiu Comunitat i Escola que coordina les accions educatives promogudes des dels centres educatius i l'Ajuntament i que es fan dins i fora de l'aula, com el teatre a les escoles, la participació en les activitats culturals o l'organització de cicles i xerrades per a famílies i entitats educatives, entre d’altres.

Aquestes activitats tenen l’objectiu de promocionar i integrar els centres educatius com a part de la vida social i cultural del poble; i promocionar el civisme, la convivència i la cohesió social, que són els eixos principals del projecte educatiu Comunitat i Escola.

Per fer-ho, es creen espais de trobada, intercanvi i comunicació; es promocionen els centres educatius del municipi, es treballa l’educació en valors; s’impulsa formació en criança i educació i es dinamitzen les associacions educatives entre d’altres.

Edicions locals