Les Franqueses commemorarà la Diada Nacional de Catalunya

Elsociòleg Salvador Cardús farà una conferència i, posteriorment, tindrà lloc un acte institucional al monòlit del passeg Tagamanent

Societat

Ofrena floral de la Diada de 2018
Ofrena floral de la Diada de 2018

Les Franqueses celebrarà un any més, per l'Onze de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional. Serà com sempre al voltant del monòlit del passeig Tagamanent de Corró d'Avall, amb una ofrena floral de les entitats del municipi, una ballada de sardanes i les actuacions de les corals Xeremella i Cor Camins.

L'acte arrencarà a les 11.30 h a l'Ajuntament amb un seguici que estarà amenitzat per la cobla Genisenca fins al monòlit del passeig Tagamanent. Cap a les 11.45 hores començarà el concert de les corals Xeremella i Cor Camins; es farà l'ofrena floral; es cantarà l'himne d'Els Segadors i la sardana cantada Himne al poble de les Franqueses; i es tancarà amb una ballada de sardanes amb els Sardanistes Franquesins. També hi haurà refrigeri per als assistents.

Conferència de Salvador Cardús

Com cada any, el tret de sortida als actes institucionals de la Diada serà una conferència d'una personalitat destacada. Enguany el convidat serà el sociòleg Salvador Cardús, qui impartirà la conferència Per no perdre l'esperança, centrada en l'actualitat política catalana. La sessió començarà a les 10.30 h a la sala de plens de l’Ajuntament.

Cardús és doctor en Ciències Econòmiques per la UAB. És professor titular de sociologia i al llarg de la seva trajectòria ha treballat en el camp de la recerca i ha publicat diversos treballs, així com més de 3.500 articles en mitjans de comunicació. Va crear i dirigir la revista Crònica d’Ensenyament (1987-1988) i ha estat subdirector del diari Avui (1989-1991).

 

 

 

Edicions locals