L'Escola de Música i el Centre de Formació d'Adults renoven instal·lacions de cara al nou curs

L'actuació a la Claudi Arimany, per valor de 138.000 euros, ha suposat el tancament dels porxos i la millora de la climatització

Societat

El Centre de Formació d'Adults de Bellavista
El Centre de Formació d'Adults de Bellavista

El període de vacances escolars s’aprofita sovint per fer treballs de renovació i manteniment als equipaments i centres educatius i posar-los a punt per al nou curs. Aquest any, l'Escola Municipal de Música i el Centre de Formació d'Adults han aprofitat l'aturada del curs per fer reformes més importants.

D’una banda, l’EMM Claudi Arimany ha dut a terme treballs per un import de 138.693 euros (IVA inclòs) amb l’objectiu de millorar la seguretat i la funcionalitat de l’equipament i per millorar el confort i afavorir l’eficiència i l’estalvi energètic.

Concretament, s’ha tancat el passadís de distribució que dóna accés a les aules de música, disposades en forma de claustre al voltant del pati. D’aquesta manera, el que fins ara era un porxo destapat i exposat a les inclemències del temps ha quedat tancat per millorar l’aïllament i evitar les pèrdues tèrmiques que hi havia cada cop que els alumnes entraven i sortien de classe.

El nou tancament és de placa metàl·lica de zinc, seguint la mateixa línia del revestiment de les façanes, i incorpora elements d’aïllament tèrmic i d’impermeabilització. L’actuació ha implicat el desmuntatge de la coberta dels porxos i l’enderroc de part del paviment de formigó per adaptar-lo a la nova distribució.

També s’ha obert una finestra a la paret de secretaria que dóna a l’accés de la instal·lació per tal que el personal d’administració del centre tingui un millor control de l’entrada i de la sortida dels alumnes. L’actuació s’ha completat amb un nou sistema de climatització i ventilació i amb la instal·lació de noves lluminàries al nou passadís de distribució. El curs a l'EMM Claudi Arimany començarà el 16 de setembre, i les inscripcions per participar en l'oferta formativa del nou curs es mantenen obertes.

Nova cara al Centre d'Adults

El Centre de Formació d'Adults, al carrer Rosselló de Bellavista, també s’ha posat a punt per afrontar el nou curs en millors condicions. En aquest cas la intervenció ha tingut un cost de 62.404 euros i ha comportat la substitució i l’arranjament de la fusteria i dels vidres, la substitució de les tanques de la parcel·la, el repàs de la coberta, l'arrebossat i repintat de la façana i la substitució de part del paviment exterior. També s’han renovat els canalons i els baixants i s'hi ha instal·lat un nou escalfador d'aigua.

Edicions locals