Llerona enceta la festa major amb l'acampada jove

La tradicional botifarrada de dissabte s'amenitzarà amb música irlandesa

Cultura

Dijous (20.30 h) arrencarà la festa major de Llerona, novament amb el cinema a la fresca a la carpa del Consell del Poble. Durant prop d'una setmana s'han programat una quarantena d'actes per a totes les edats, repartides entre les antigues escoles –principal centre neuràlgic de la gresca–, el camp de futbol, el nou casal i l'església de Santa Maria.

Enguany, divendres ja hi haurà ambient festiu, ja que l'acampada que organitza Joves de Llerona coincidirà amb el cap de setmana de festa major. Així, a partir de les 20 h, començarà l'ambient festiu, tot i que les tendes es poden muntar des del matí. A les 21 h s'hi farà el sopar popular, una frankfurtada –amb un preu de 4 euros que inclourà l'entrepà i beguda–, que donarà pas als concerts (22.30 h). La música començarà amb el grup de versions La Ruca, seguida de la Mediterrània Band, i dj per allargar la nit. A més, a partir de les 23 h al casal es viurà la tercera edició del Casal Night Fever.

Dissabte, l'activitat començarà amb l'onzè campionat de ping pong (10 h), així com amb partits de futbol. Per al matí de diumenge (a partir de les 11 h) es farà la sisena edició de la pista lleronina, el partit de futbol sobre el fang i la festa de l'escuma de forma consecutiva. La franja horària matinal serà, doncs, per a les activitats esportives, mentre que les tardes seran per als infants, i els vespres i nits, per als àpats populars i la música a la fresca.

Així, dissabte, després del joc de construcció amb bales cuboro (17 h), la xocolatada (18 h) i l'espectacle d'animació amb Jaume Ibars (19 h), arribarà la tradicional botifarrada popular (21 h), que espera arribar als 500 comensals que, seguidament, podran gaudir de la música irlandesa amb Matthew McDaid & Co. Un altre dels sopars populars més participatius és el de dimarts (21.30 h), en què s'aprofitarà l'ocasió per lliurar la placa al civisme del Consell del Poble de Llerona. Després hi haurà ball amb la Banda del Drac –amb un premi ARC a la millor formació de ball del país–. Dimarts (18 h), també es podrà gaudir del Màgic Raul, premiat al concurs de màgia Ciutat de Manresa.

Els clàssics anuals

A més, no hi faltaran altres propostes habituals, com el Rastrillo de Llerona (10 h), les sardanes amb la Cobla Premià de Mar (12 h), el teatre amb Toc Toc Teatre Laurona (a les 19.30 h, amb l'obra Esquitx) i la sisena nit de pòquer (20 h) de diumenge, i els jocs de cucanya (17 h) i les havaneres amb el grup Barcarola de dimecres al vespre (19 h), amb rom cremat i orxata per a tothom. La festa major arribarà al seu punt final després del concert, amb l'espectacle pirotècnic

Edicions locals