L'Ajuntament ha de pagar 82.000 € a la parròquia de Sant Mamet

L'expropiació de terrenys de la parròquia per renovar la zona esportiva de Corró d'Amunt l'any 2001 va acabar als tribunals

Societat

El pagament correspon als interessos de demora en la taxació d'uns terrenys expropiats
El pagament correspon als interessos de demora en la taxació d'uns terrenys expropiats

El ple municipal del juliol va aprovar, amb els únics vots a favor de l’equip de govern (JxLF i PSC), una modificació de crèdit superior a 82.300 euros per fer front a un pagament fixat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a la parròquia de Sant Mamet de Corró d’Amunt.

La quantitat que l’Ajuntament va pagar a la parròquia al juny correspon als interessos de demora d'un procés judicial obert per l’expropiació d’uns terrenys, propietat de la parròquia, per a la remodelació de la zona esportiva de Corró d’Amunt, executada fa més de 15 anys.

L’any 2001, la parròquia va presentar un recurs contenciós administratiu contra l’acord del Jurat d’Expropiació de Catalunya que fixava el preu de l’expropiació dels terrenys.

Sis anys després el tribunal va estimar parcialment el recurs, però una dècada després, el 2017, la parròquia va reclamar els interessos de demora acumulats des del moment de l’expropiació fins a la fixació del preu i l’execució del pagament, uns interessos fixats l’abril passat en més de 82.317,21 euros.

La modificació de crèdit també incloïa augments per a les retribucions dels càrrecs electes, aportacions a la seguretat social i els grups municipals, així com despeses associades a processos electorals.

Edicions locals