Preocupació per l'augment de la presència de rates al carrer

L'empresa que controla les plagues, Serviset, assegura que no hi ha cap increment d'aquests animals

Societat

Una rata a prop d'un contenidor del carrer Provença, a Bellavista
Una rata a prop d'un contenidor del carrer Provença, a Bellavista

Veïns del municipi han manifestat preocupació els darrers mesos per la presència de rates en diversos punts de les Franqueses, especialment a les zones de Mas Colomé, a Corró d’Avall, i Bellavista, i sobretot durant l’última setmana. Les queixes s’han estès a les xarxes socials i també s’han fet arribar a l’Ajuntament, que ha traslladat la inquietud dels veïns a l’empresa encarregada del control de plagues i desratització.

L’empresa, Serviset, va actuar dilluns als punts on s’ha detectat la presència de rates, i ha assegurat que, encara que potser ara s’han fet més visibles, “en cap cas no hi ha hagut un augment de presència d’aquests animals al municipi”.

Els mateixos tècnics han explicat que la presència de rates i ratolins és més visible durant els mesos de primavera i estiu tant per l’augment de temperatures com pel comportament de la mateixa espècie, i han insistit que la presència de rates està controlada i que no és superior a la que hi pugui haver en qualsevol altre municipi.

De fet, l’empresa encarregada del servei fa controls ordinaris mensuals a les zones on històricament s’ha detectat la presència de rosegadors, on es valora el nivell de consum de rodenticida i es reposa, si cal, aquest biocida. Igualment, els tècnics també controlen periòdicament aquests punts i observen si hi ha petjades, excrements o presència de rosegadors.

A més, expliquen, “cada vegada que se sol·licita es fan tractaments extraordinaris als punts on s’alerta de la presència de rosegadors”, on s’intensifica el subministrament de rodenticida.

Fonts municipals, per la seva banda, han assegurat que sempre que es detecta la presència de rosegadors s’informa l’empresa encarregada del servei perquè actuï al més ràpidament possible. “Respecte dels avisos que vam rebre a finals de la setmana passada ja es va fer una actuació extraordinària el mateix dilluns al matí”, asseguren.

El rodenticida és un biocida que té la funció d’eliminar, controlar i prevenir la presència de rosegadors, que no afecta els humans i té efecte només sobre rates i ratolins. “Tancar bé les bosses d’escombraries, recollir els residus orgànics i dipositar-los en els punts concrets també contribueixen a regular-ne la presència”, asseguren fonts municipals.

Edicions locals