Nova temporada de tallers per a la gent gran del municipi

Les activitats començaran a l'octubre i les inscripcions estaran obertes del 16 al 25 de setembre

Societat

Nova temporada de tallers per a la gent gran del municipi
Nova temporada de tallers per a la gent gran del municipi

Els tallers de memòria seran, un any més, els protagonistes principals de la nova temporada de tallers per a la gent gran de les Franqueses, tot i que l’oferta serà variada. Les activitats, adreçades als majors de 65 anys del municipi, tenen l’objectiu d’impulsar l'activitat intel·lectual, cognitiva i física i, alhora, afavorir les relacions socials i oferir un espai comú per compartir vivències i interessos.

Els cursos i tallers coincidiran amb el calendari escolar i es faran d'octubre a juny al Casal d'Avis de Bellavista, el Casal de la Gent Gran de les Franqueses, el Centre Social de Llerona, el Consell del Poble de Llerona, el Consell del Poble de Corró d'Amunt i el Centre Cultural de Marata.

Les inscripcions per participar-hi estaran obertes del 16 al 25 de setembre directament als casals o bé per telèfon, a l’Àrea de Gent Gran, al número 93 861 63 60.

Entre l’oferta per als majors de 65 anys hi ha tallers de memòria, informàtica, ioga i teatre a través del grup Siempre Joven. S’impartiran cada setmana i s'adaptaran a les necessitats i els coneixements dels usuaris.

Augment de participants

El curs passat van participar en els tallers 242 persones grans del municipi, un 2% més que l’any anterior. El taller de memòria, de 283 hores, és el que va tenir més participació, amb 111 veïns del municipi d’entre 65 i 95 que van assistir-hi de manera regular, la majoria dones.

Pel que fa al taller d'informàtica, van participar-hi 75 veïns, en aquest cas amb edats compreses entre els 65 i els 88 anys i dividits segons el nivell dels usuaris.

Pel que fa al taller de ioga, van participar-hi 46 persones entre els tres espais on va desenvolupar-se: el Centre Social de Llerona, el Consell del Poble de Corró d'Amunt i Marata.

Finalment, al taller de teatre del grup Siempre Joven van participar-hi 10 persones amb edats compreses entre els 66 i els 80 anys. La culminació d'aquest taller és una representació teatral que enguany es farà, amb tota probabilitat, durant el mes de gener.

Edicions locals