Oberta la convocatòria per formar part dels consells de poble de Llerona i Corró d'Amunt

Els veïns interessats poden presentar les sol·licituds a l'Ajuntament fins al 20 de setembre

Societat, Política

Antigues Escoles de Corró d'Amunt, seu del Consell del Poble
Antigues Escoles de Corró d'Amunt, seu del Consell del Poble

Amb la renovació dels consells del poble després de les darreres eleccions municipals, l'Ajuntament ha obert la convocatòria per escollir els representants veïnals. Qui vulgui participar-hi pot presentar sol·licitud fins al 20 de setembre omplint una butlleta que es pot trobar al web municipal o als tríptics informatius editats per l'Ajuntament i que s'han fet arribar a les cases de Llerona i Corró d'Amunt.

Els consells estan formats per un president i dos vocals designats pels partits polítics amb més vots a les meses dels pobles, diversos membres d’entitats legalment constituïdes al poble i dos representants dels veïns, en el cas de Llerona, i un, en el cas de Corró d’Amunt. Pel que fa a les entitats, totes tenen oberta la possibilitat de designar-hi un representant.

Les funcions del consell del poble són, entre d'altres, implicar els veïns en qüestions que afecten la vida pública, informar sobre qüestions rellevants pel poble, debatre i exposar propostes de millora sobre qualsevol situació i proposar a l’Ajuntament les actuacions a seguir en qüestions determinades.

Les reunions del Consell del Poble de Llerona són mensuals i se celebren el primer dilluns de cada mes a les Antigues Escoles de Llerona, mentre que les del Consell del Poble de Corró d’Amunt són bimestrals i se celebren l’últim dilluns dels mesos imparells a les Antigues Escoles de Corró d’Amunt.

Les sol·licituds de les persones interessades –que han de tenir més de 18 anys, estar empadronades al poble i tenir ganes de participar activament en la vida pública del poble– s’han de presentar abans del 20 de setembre a les oficines del Servei d’Atenció a la Ciutadania (SAC) de l’Ajuntament.

Edicions locals