Pere Garriga, de la Verdolaga, guanya del 3r concurs del Millor tomàquet del Vallès

Un total de 14 varietats locals de tomàquets es van presentar al concurs

Economia

Pere Garriga, de la Verdolaga, guanya del 3r concurs del Millor tomàquet del Vallès
Pere Garriga, de la Verdolaga, guanya del 3r concurs del Millor tomàquet del Vallès

La finca La Verdolaga, de Llerona, va proclamar-se campiona del 3r Concurs del Millor Tomàquet del Vallès amb la varietat cor de bou.

Al certamen, celebrat durant la Fira del Tomàquet del Vallès de Caldes de Montbui i fallat a la Roca del Vallès, el tomàquet de Pere Garriga (la Verdolaga) va enfrontar-se a 13 varietats més i va ser escollit el millor en valorar el jurat el seu aspecte extern (forma, color i aroma) i l'intern (textura, gust i regust).

El concurs està organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i compta amb la col·laboració de l'Associació Gastronòmica Cuina VO i Llavors Orientals. Al concurs, per a productors professionals o aficionats al cultiu del tomàquet, s'hi han presentat fins a 14 varietats, entre les quals destaquen la cor de bou, la nas de bruixa, la malacara o la pometa Lluís Vila.

Per darrere de la Verdolaga han quedat Oriol Garcia de Can Gual amb un pometa Lluís Vila i Quino Ortí de l'Horta la Fanecada amb un nas de bruixa.

La Verdolaga són dues hectàrees de conreu ecològic a Llerona que treballen principalment per a grups de consumidors i cooperatives de consum i que, a més a més de produir i servir producte ecològic, també treballen per a la divulgació del consum de varietats locals i per dignificar la vida de pagès.

Els tres guanyadors van obtenir el premi del passaport CuinaVO, que consisteix en un dinar per a dues persones en cadascun dels restaurants que formen part de l’Associació Gastronòmica CuinaVO.

Edicions locals