Tres noves incorporacions a la Policia Local aquest estiu consolidaran la plantilla en 31 agents

L'objectiu és ampliar el cos en cinc agents més en quatre anys i reforçar el servei de proximitat

Societat

Tres noves incorporacions al cos de la Policia Local aquest estiu consolidaran la plantilla en 31 agents
Tres noves incorporacions al cos de la Policia Local aquest estiu consolidaran la plantilla en 31 agents

L’Ajuntament de  les Franqueses s’ha proposat ampliar la plantilla de la Policia Local en cinc agents durant els pròxims quatre anys. Aquest és un dels punts que comparteixen JxLF i el PSC en el seu acord de govern i que respon a la voluntat de reforçar la policia de proximitat.

Actualment, el cos franquesí està format per un sergent, un inspector, tres caporals i 23 agents, i les pròximes setmanes s’incorporaran tres agents nous per substituir dues jubilacions i una baixa mitjançant un procés de concurs oposició. “Aquest estiu ens consolidarem en 31 policies, una ràtio que ja és adequada per a un municipi de 20.000 habitants”, explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Antoni Marín, però afegeix: “L’objectiu és anar ampliant encara més la plantilla per reforçar el servei de proximitat”.

Per fer-ho, el consistori farà valer davant el Departament d’Interior de la Generalitat algunes singularitats, com la gran extensió del municipi, 29,5 quilòmetres quadrats, i la diversitat de pobles i col·lectius als quals dóna servei el cos policial. “Volem agents que patrullin a peu, que s’identifiquin amb el territori i que coneguin el veïnat i les seves necessitats”, diu Marín. De fet, dins de la Policia Local ja hi ha un grup que treballa seguint protocols de patrulla rural. 

El regidor de Seguretat també ha explicat que actualment s’està treballant en l’aplicació de la nova ordenança de civisme i convivència, aprovada recentment, i ha fet balanç del funcionament de les càmeres instal·lades fa poques setmanes a l’entrada de les urbanitzacions Milpins, Can Suquet i els Gorchs, uns dispositius tècnics que “s’han d’aprofitar en favor de la seguretat i que pensem desplegar en altres indrets”, diu Marín.

“Tant aquestes càmeres com les dels dispositius foto-vermell són molt útils per detectar la presència de possibles lladres; de fet, més d’un cop ja s’han enxampat delinqüents gràcies a les imatges captades per aquests dispositius”.

Edicions locals