Corró d'Amunt viurà el cap de setmana tres dies de festa major

La gent gran del poble, protagonista d'una exposició fotogràfica

Cultura

Els veïns més grans de Corró d'Amunt van participar en una sessió fotogràfica
Els veïns més grans de Corró d'Amunt van participar en una sessió fotogràfica

Una exposició de retrats de les dotze persones més grans de Corró d’Amunt com a homenatge a la vellesa i a tota una generació del poble. Aquesta serà una de les novetats de la festa major de Corró d’Amunt d’enguany, que se celebrarà amb una vintena d’activitats del 2 al 4 d’agost entre les Antigues Escoles i la zona esportiva de Corró d’Amunt.

Els retrats estan fets pels alumnes de fotografia i creació del Taller d’Arquitectura i Arts Plàstiques de les Franqueses, i durant tot el cap de setmana s’exposaran, amb el títol Empremtes, a la sala petita de les Antigues Escoles. La mostra segueix la col·lecció de fotografies exposades en anys anteriors, centrades en masies, paisatges i racons del poble.

La inauguració de l’exposició, divendres (20 h), coincidirà amb la mostra de pintures d’Elisa Martínez, qui sortejarà un quadre de la seva col·lecció durant la nit d’havaneres de diumenge.

Més enllà de les exposicions, la festa arrencarà divendres amb un toro mecànic per a totes les edats (18 h) i seguirà al vespre (21 h) amb la 38a Botifarrada Popular organitzada pel Club Petanca de Corró d’Amunt, un esdeveniment molt popular que es limitarà a 300 persones i amb un preu de tiquets de 6 euros.

Durant el sopar es farà el pregó d’inauguració a càrrec “del millor pregoner que es podia tenir”, i a partir de les 23.30 h, a la zona esportiva, la banda Retro Sound animarà la gresca amb la millor música dels 60 i 70.

Dissabte, els més matiners tornaran a ser els integrants del Club Petanca de Corró d'Amunt, amb el tradicional torneig de petanca a partir de les 9 h. Una hora més tard el Club Ciclista Corró d'Amunt organitza un esmorzar amb bicicleta a les Antigues Escoles, on a les 12 h tindrà lloc una festa Holi, una celebració originària de l’Índia amb pols de colors que darrerament s’ha popularitzat molt a Catalunya.

En l’àmbit gastronòmic, la comissió de festa major organitza la ruta de les tapes (12.30 h) i, juntament amb l’Associació de Veïns, el sopar de festa major i el concurs de pastissos (21 h).

A la tarda (18.30 h) haurà estat el torn del circ a la zona esportiva amb l'espectacle Ni cap ni peus, a càrrec de la companyia Vemut, i a la nit la música i el ball seran protagonistes amb el tercer concurs de balls de saló per a aficionats no professionals, amb l’orquestra Parfills (22.30 h), i l’exhibició de balls de saló i l’entrega de premis del concurs (22.50 h). Tot seguit, la mateixa orquestra tancarà la jornada amb un ball de nit de festa major a la pista de la zona esportiva.

Diumenge, la tradició

Diumenge 4 d’agost serà el dia més tradicional de la festa. La parròquia de Sant Mamet acollirà la missa solemne de festa major i el cant dels goigs de Sant Mamet (12.30 h), amb la col·laboració dels Sardanistes Franquesins, i a la tarda (18 h) hi haurà sardanes amb la cobla Ciutat de les Roses.

El camp de futbol acollirà mitja hora més tard el tradicional partit que enfronta els casats i els solters del poble, en aquest cas organitzat per la US Corró d'Amunt, i ja per cloure la festa, el grup local de teatre Boina interpretarà diumenge al vespre (20.30 h) l’obra Confidències, de Pere Anglas, a les Antigues Escoles. “Són complicades situacions amoroses farcides d’equívocs, confusions i malentesos que desembocaran en una comèdia d’embolics d’allò més divertida”, apunten des de la companyia. El preu de l’entrada és de 5 euros per persona.

Finalment, un concert d’havaneres a càrrec del Grup Crema Catalana (22 h) posarà punt final a la gresca.

Edicions locals