El CAP del carrer Girona acull una exposició sobre prevenció solar i càncer de pell

La iniciativa pretén conscienciar la població del risc d’una exposició inadequada al sol i es fa en col·laboració amb l’AECC Catalunya contra el càncer

Societat

La mostyra es podrà veure al CAP del carrer Girona fins al 2 d'agost
La mostyra es podrà veure al CAP del carrer Girona fins al 2 d'agost

Amb l’arribada del bon temps, platges i piscines s’omplen de gom a gom i les activitats a l’aire lliure es multipliquen arreu del territori. Per poder gaudir-ne d’una manera saludable, és important tenir en compte el risc que suposa exposar-se al sol, i en concret en aquesta època de l’any.

És per això que l’Atenció Primària de l’Àrea Metropolitana Nord i l’AECC Catalunya contra el càncer han iniciat una col·laboració per fer arribar a la població de diversos municipis del Vallès Oriental una exposició per transmetre la importància de treure bon profit del sol i prevenir riscos per la salut.

Com està demostrat, el principal responsable del càncer de pell és la radiació ultraviolenta rebuda d’una exposició inadequada al sol. Per això, amb aquesta iniciativa es pretenen abordar els hàbits d’exposició al sol, la protecció utilitzada i la percepció de risc entre la població. Des del Departament de Salut recorden que tots aquests aspectes són fonamentals per evitar que el nombre de casos de càncer continuï augmentant.

L’exposició consta de cinc àmbits informatius en què es parla dels beneficis del sol per la salut i dels potencials efectes negatius si es pren de forma intensa, dels factors de risc per desenvolupar un càncer de pell i a quins senyals d’alerta cal estar atents. També es fan recomanacions bàsiques i s’expliquen maneres de protegir-se del sol.

La mostra es pot visitar al CAP les Franqueses, al carrer Girona, fins al divendres 2 d’agost.

Edicions locals